Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Košice zdolali Martin. V druhom zápase nezaváhala ani Nitra

Na snímke vľavo tréner Košíc Rostislav Čada v prvom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipsport ligy HC Košice - MHC Martin 11. marca 2016 v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Oba tímy v sérii hranej na štyri víťazné zápasy vedú 2:0.

Košice 12. marca (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v druhom zápase štvrťfinále Slovnaft play off Tipsport ligy nad MHC Martin 3:2 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy vedú 2:0.

Tak ako v prvom zápase aj v druhom začal domáci majster mohutným tlakom. A podobne ako v piatkovom súboji aj v sobotu sa do streleckej listiny rovnako v 6. minúte zapísal Boltun. Hostia sa k prvej strele dostali až v 8. minúte z hokejky Róberta Vargu, ale Halász bol pozorný. V 12. minúte boli domáci blízko k druhému gólu, ale Bartoš sám pred bránkou mieril vedľa. Vzápätí sa v 13. minúte v oslabení sám rútil na hosťujúceho brankára Tibor Varga, ale ten jeho strelu kryl. V 16. minúte, keď hrali domáci druhú presilovku, Bartoš ideálne uvoľnil Spilára a ten presnou strelou k žrdi zvýšil na 2:0. Hostia mohli dve minúty pred koncom prvej sirény znížiť, ale Cipulisovu strelu košický gólman bravúrne zneškodnil.

Do druhého dejstva vstúpili hostia útočnejšie naladení. Už v 21. minúte musel strelu Dírera brankár Halasz kryť, ale o dve minúty neskôr Nemček našiel medzierku medzi betónmi košického brankára a znížil na 2:1. V 28. minúte hrali Košičania v oslabení a práve vtedy Tibor Varga trafil z výhodnej pozície žŕdku martinskej bránky. V 36. minúte sa na druhej strane, takisto v oslabení, dostal do brejku Surovka a svoje sólo zakončil len strelou do žŕdky. V závere tejto časti hry mali domáci niekoľko dobrých gólových šancí, ale ani jednu z nich nedokázali využiť.

V záverečnej tretine sa na obidvoch stranách dôsledne bránilo a čakalo na chybu súpera. Tá prišla na strane Martina v 50. minúte, domáci Hričina trafil ľavý horný roh Dzubinovej bránky a zvýšil na 3:1. O dve minúty na druhej strane ušiel obrane domácich Róbert Varga, ale Halásza neprekonal. Záverečné dve minúty hrali hostia power play, a keďže na dve minúty bol vylúčený Suja mali výhodu 6:4, 18 sekúnd pred koncom túto prevahu zužitkoval Murček a znížil na 3:2.

druhý zápas štvrťfinále Slovnaft play off

HC Košice - MHC Martin 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Góly:
6. Boltun (Hričina, Dudáš), 16. Spilar (Bartoš, Deyl), 50. Hričina (Deyl) - 23. Nemček (Murček, Dlouhý), 60. Murček (Jass). Rozhodovali: Müllner, T. Orolin - Kacej, Stanzel, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4096 divákov

/na zápasy 2:0/

Košice: Halász - Dudáš, Deyl, Cebák, Šedivý, Jankovič, Mikuš, Chovan, Macejko - Spilar, Jenčík, Bartoš - Bicek, Suja, Hrnka - Šoltés, Češík, Tibor Varga - Hričina, Boltun, Milý

Martin: Dzubina - Rusina, Tabaček, Trávniček, Jáchym, Dvořák, Dlouhý, Tomáš Varga, Vyskoč - Cipulis, Galamboš, Surovka - Róbert Varga, Sprukts, Dírer - Nemček, Murček, Kabáč - Poliaček, Uhrík, Jass

Hlasy po zápase:

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: "Sme radi za dve víťazstvá, vedieme 2:0. V dnešnom zápase sme mali dobrý vstup do zápasu, dvakrát sme sa gólovo presadili. Súper v druhej časti zvýšil aktivitu a kontaktným gólom sa dostal do stretnutia. Pre nás je podstatné, že vedieme 2:0."

Ivan Dornič, tréner MHC Martin: "Košice hrali v prvom zápase veľmi dobre. V druhom sme my chceli hrať inak, no Košice sa dostali do dvojgólového vedenia. Počas prvej prestávky sme si povedali, že takto sa v play off nehrá. Druhá i tretia tretina bola z našej strany výborná. Chlapci podali výkon, za ktorý sa nemusia hanbiť. Myslím si, že svojich fanúšikov nesklamali. Prehrať s Košicami iba 2:3 je, vzhľadom na aktuálnu formu Košíc, pre nás úspech."

Peter Boltun, útočník HC Košice: "Bol to iný zápas ako včera. Dnes to bolo ťažšie, keďže Martinčania veľmi dobre bojovali a nič nám nedali zadarmo. Sme radi, že sme to zvládli."


XXX

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 2:0



V druhom štvrťfinálovom stretnutí play-off sa po niekoľkých dobrých gólových príležitostiach dostali domáci do vedenia šťastným gólom. Blackwater poslal v 13. minúte puk spoza brány pred Tomeka a Škoda ho poslal za chrbát vlastného brankára.


Radosť Henricha Ručkaya z Nitry (vzadu) so spoluhráčmi po vyhratom prvom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 11. marca 2016 v Nitre.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Druhý gól prišiel až o 20 minút, Milo prihral po ľavej strane puk z obranného pásma Štefankovi, ten napriahol a vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Tomekovej brány. V závere strednej časti hry predviedli hráči niekoľko šarvátok, a tak tretia tretina začala so 4 domácimi a 3 hosťujúcimi hráčmi.

Viac ako tri minúty pred koncom tretej tretiny odvolal tréner hostí Jančuška brankára, no výsledok 2:0 sa už nezmenil. Rovnakým pomerom vedie Nitry vo štvrťfinálovej sérii.

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly:
13. Blackwater (Laliberté, Slovák), 33. Štefanka (Milo, Kutálek). Rozhodovali: Baluška, Štefik – Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 4:6, navyše: Ježek (Žilina) 10 minút za nešportové správanie, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, 2892 divákov
/na zápasy 2:0/

Zostavy:

Nitra: Lakosil – Milam, Ordzovenský, Podhradský, Mezei, Baker, Milo, König – Blackwater, Slovák, Laliberté – Kutálek, Beca, Ručkay – Stloukal, Štefanka, Macík – Bajtek, Bene, Pupák - Piačka

Žilina: Tomek – Brejčák, Zaťko, Ťavoda, Kurali, Leško, Makovský, Mendrej – Novotny, Huna, Konečný – Stupka, Škoda, Handlovský – Drevenák, Ježek , Valášek – Ondruš, Rehák, Rogoň - Švec

hlasy trénerov /zdroj: onlajny.eu/

Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: "Vedeli sme, že kto vyhrá prvý zápas bude mať psychickú výhodu. Pripravovali sme chlapcov na to, že Nitra bude mať v úvode veľký tlak, čo sa aj stalo. Druhý gól nás psychicky zlomil. Bez gólu sa vyhrať nedá."



Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Vstúpili sme do zápasu dobre. Dali sme však iba jeden gól. Keby hostia nemali Tomeka, tak to skončí vyšším rozdielom."