Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Hokejová liga. Hráčmi týždňa sa stali známe legendy

V bránke B. Bystrice chytá Jason Bacashihua (druhý sprava). Aj vďaka jeho výkonom zdolali východniarov. Foto: TASR/ Milan Kapusta

Do najlepšej trojky týždňa sa dostali až dvaja hráči HC '05 iClinic Banská Bystrica.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Hráčmi úvodného týždňa nového ročníka hokejovej Tipsport Ligy 2015/2016 sa stali brankár Banskej Bystrice Jason Bacashihua, jeho klubový spoluhráč Tomáš Zigo a ďalší útočník Róbert Petrovický z Dukly Trenčín. Mená prvých troch ocenených hráčov zverejnil webový portál súťaže Tipsportliga.sk.

Do najlepšej trojky týždňa sa dostali až dvaja hráči HC '05 iClinic Banská Bystrica. Američan Bacashihua v úvodných dvoch zápasoch sezóny inkasoval jediný gól z 58 striel, vďaka čomu dosiahol úspešnosť zásahov 98,28 percenta. Bývalý brankár St. Louis Blues pritom čelil ofenzívam Nitry a Košíc, v dueli proti úradujúcemu majstrovi si udržal v Steel aréne dokonca čisté konto a mal leví podiel na víťazstve Bystrice 1:0.

Jeho oddielový kolega Tomáš Zigo zažil parádny vstup do sezóny, keď v úvodných dvoch stretnutiach strelil tri góly vrátane víťazného na pôde Košíc. K nim pridal jednu asistenciu a štyri body v hodnotení plus/mínus. Pritom zväčša nastupoval proti elitným formáciám súperov. Veterán Petrovický si v dvoch dueloch pripísal na konto štyri asistencie a tri plusky.