Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Hokejový Slovan predstavil prvých hráčov: Niektoré MENÁ vás prekvapia

Na snímke hokejisti tímu HC Slovan Bratislava počas prvej prípravy na ľade pred novou sezónou. V Bratislave 22. júla 2019 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Generálny manažér klubu Juraj Bakoš chce káder doplniť aj o mladších odchovancov.

Bratislava 22. júla (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava odštartujú v pondelok prípravu na novú sezónu aj s hráčmi, ktorí už dres Slovana v minulosti obliekali. Zo známejších mien nechýbajú Michal Sersen, Andrej Meszároš, Michel Miklík, či Roman Kukumberg. Generálny manažér klubu Juraj Bakoš chce káder doplniť aj o mladších odchovancov.

Na prvom tréningu by sa trénerom Romanovi Stantienovi a Rodolfovi Jendekovi mali hlásiť okrem spomínanej štvorice aj Martin Štajnoch, Milan Kytnár, Tomáš Zigo, Radovan Puliš, Michael Vandas, Tomáš Matoušek, Vladislav Habal, Eduard Šedivý, Patrik Bačík, Marek Sloboda a Jindřich Abdul. Všetci hráči podľa oficiálneho webu HC Slovan podpísali s tímom zmluvy. "Mužstvo sme začali skladať v podstate úplne na novo, keďže po vlaňajšej sezóne v kádri neostal ani jeden hráč. Za veľmi krátku dobu máme k dnešnému dňu podpísaných 15 hráčov a ďalších oznámime v priebehu najbližších dní. Káder na túto sezónu budú tvoriť prevažne slovenskí hráči, viacerí z nich už v Slovane hrali a osobne si v tomto období veľmi vážim, že prijali ponuku bojovať za Slovan. Káder budeme dopĺňať aj v priebehu sezóny, na ktorú sa zodpovedne pripravíme, pretože vieme, čo nás v Tipsport Lige čaká," povedal Bakoš.

Na prvom tréningu sa do prípravy zapoja aj mladí talentovaní hráči. Brankári Roman Sabó a Richard Noskovič, v defenzíve dostanú príležitosť bratislavský odchovanec a reprezentant do 20 rokov Daniel Demo a aj Filip Bobál. S A-mužstvom sa budú pripravovať aj útočníci Ján Ševčík a ďalší bývalý člen reprezentačnej dvadsiatky Jakub Urbánek. "Dnešným dňom štartujeme obdobie zhruba ôsmich týždňov tréningového procesu, vrátane série prípravných zápasov na ostrý štart súťaže. Som veľmi rád, že tu máme chlapcov, ktorí už v Bratislave pôsobili a odviedli kus dobrej práce. Prvé tréningy budú zamerané na kondičnú stránku, postupne pridáme takticko - herné aspekty. Spoločne urobíme všetko pre to, aby sme Slovanu vrátili dôveru a meno, ktoré roky budoval a verím, že poctivou prácou si získame priazeň fanúšikov, ktorí boli vždy výborní a povzbudzovali svoj tím," uviedol tréner Roman Stantien.

Slovan odohrá v dňoch od 4. do 7. augusta turnaj v Hradci Králové, kde sa stretne s účastníkom KHL Spartakom Moskva a dvomi celkami z najvyššej českej súťaže HK Mountfield Hradec Králové a HC Dynamo Pardubice. Pred štartom Tipsport Ligy odohrá prípravné zápasy s českými tímami HC Energie Karlovy Vary a HC Kometa Brno a neskôr aj s HKM Zvolen. V hre je ešte konfrontácia s vlaňajším semifinalistom hokejovej Ligy majstrov Red Bull Salzburg. Na zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa však Slovan v príprave nepredstaví ani raz, pretože sa na ňom konajú ME vo volejbale žien. Pred svojimi fanúšikmi sa preto predstaví až v prvom domácom zápase nového ročníka TL.

Trénoval aj Fafrák, vyrovnanie záväzkov je na dobrej ceste


Generálny manažér Slovana Bratislava Juraj Bakoš je veľmi spokojný so zložením kádra na sezónu 2019/20 v Tipsport Lige a v najbližších dňoch by mal prezradiť ďalšie nové mená. Podľa Bakoša je Slovan na dobrej ceste uspieť v licenčnom konaní pred zasadnutím výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja a pozitívne to vnímajú aj hráči.

Na prvom tréningu chýbali z ohlásených mien iba Andrej Meszároš a Michel Miklík, ktorí sa k tímu pripoja neskôr. Na ľade však korčuľovali Roman Kukumberg, Michal Sersen, či Radovan Puliš a Michael Vandas. Nechýbali ani Tomášovia Zigo a Matoušek a aj jedno prekvapivé meno. "Som veľmi spokojný, nepredpokladal som, že sa nám podarí získať niektorých hráčov. V najbližších dňoch vám snáď oznámime nové mená. Michal Sersen, Tomáš Zigo, Andrej Meszároš či Tomáš Matoušek sú chlapci, ktorí už za Slovan hrali. Je teda predpoklad, že budú psychicky odolní. Práve oni ma prekvapili svojim postojom, že chcú hrať za Slovan. Máme záujem aj o Miloša Fafráka, ktorý s nami trénuje, ale na dokončenie jeho prestupu ešte potrebujeme nejaký čas. Je totiž na pol ceste do Ameriky," povedal Bakoš.

Slovan získal z Košíc brankára Vladislava Habala, no chcel by aj Denisa Godlu. "O Denisa máme záujem, dal si čas na rozmyslenie, takže uvidíme ako sa rozhodne," prezradil Bakoš a na margo ďalšej skladby kádra dodal: "Možností máme viac. V prvom rade sme chceli poskladať tím z hráčov, ktorí sú zo Slovenska a majú kvalitu. Ale kvótu siedmich hráčov zo zahraničia pravdepodobne naplníme aj my. Máme niečo na stole, ale to je teraz v druhom slede priorít. Chceme teraz získať ešte jedného kvalitného brankára a doplniť obrancov."

Generálny manažér klubu priznal, že hráči, ktorí obliekali dres Slovana v KHL, išli dolu s platovými požiadavkami. "Išli výrazne dolu. Sú tu aj hráči, ktorým niečo klub dlží, takže v tomto smere je spokojnosť na oboch stranách." Bratislavčania však ešte účasť v TL 2019/2020 nemajú istú. Všetko je však podľa Bakoša na dobrej ceste. Pred tréningom prišlo do kabíny Slovana aj vedenie klubu, hráčov informovalo o momentálnej situácii. "Všetci veria tomu, čo sa momentálne v Slovane deje a ako prebieha celý proces licenčného konania. My sme podklady už odovzdali a na prvom zasadnutí VV sa rozhodne. Mám informácie, že všetko je na dobrej ceste a mali by sme byť vyrovnaní so všetkým do začiatku licenčného konania."

Obavy nemal ani Roman Kukumberg, ktorý obliekal dres Slovana v domácej súťaži, ale aj v KHL a opäť si ho obliekol po piatich rokoch. "Bolo to veľmi ľahké rozhodovanie. Ani som nič iné nehľadal. Skončiť kariéru v Slovane by bolo pekné. Nemám žiadne obavy, ak by som ich mal, tak tu nie som. Na papieri máme dobré mená, ale všetko záleží od toho, ako si sadneme. Na pozíciu lídra som pripravený, nebojím sa toho," povedal 39-ročný útočník po tréningu. Na návrat do slovenskej ligy sa teší, aj keď atmosféra nebude podľa neho všade prívetivá. "Ja sa na to teším. Možno niekde aj nejaké to pivo poletí a bude sa nadávať, ale aspoň sa zasmejeme."

Aktuálna súpiska HC SLOVAN Bratislava na prvom tréningu na ľade:

Brankári: Vladislav Habal, Roman Sabo, Richard Noskovič (3)
Obrancovia: Michal Sersen, Patrik Bačík, Eduard Šedivý, Martin Štajnoch, Andrej Meszároš, Filip Bobál, Daniel Demo
Útočnící: Roman Kukumberg, Marek Sloboda, Radovan Puliš, Michael Vandas, Jindřich Abdul, Tomáš Matoušek, Tomáš Zigo, Michel Miklík (od 1.8.2019), Milan Kytnár, Ján Ševčík, Jakub Urbánek

Plán prípravných zápasov:

4. augusta: Dynamo Pardubice
5. augusta: Mounfield Hradec Králové
7. augusta: Spartak Moskva
15. augusta: Energie Karlovy vary
29. augusta: Kometa Brno
3. septembra: HKM Zvolen
5.- 6. septembra: Red Bull Salzburg