Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Hráčmi týždňa sa stali Melicherčík, Milam a Laliberté

Na archívnej snímke brankár Marcel Melicherčík. Foto: TASR/Milan Kapusta

Melicherčík sa do bránky Košíc vrátil po zranení vo veľkolepom štýle.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa sa v hokejovej Tipsport Lige 2015/2016 stali košický brankár Marcel Melicherčík a dvojica Kanaďanov z Nitry Jameson Milam a David Laliberté. Informovala o tom oficiálna internetová stránka najvyššej slovenskej súťaže.

Melicherčík sa do bránky Košíc vrátil po zranení vo veľkolepom štýle. Majstrovský tím doviedol v minulom týždni k trom víťazstvám, v ktorých inkasoval zo 71 striel iba dva góly. V troch vystúpeniach si zaknihoval jedno čisté konto, pričom dosiahol úspešnosť zásahov 97,18 percenta a priemer 0,67 gólu na zápas.

Obranca Nitry Milam potvrdil svoje ofenzívne schopnosti, keď si v štyroch štartoch pripísal dva góly a tri asistencie. Navyše gól, ktorý strelil v Poprade, bol víťazný. Ku kanadským bodom pridal aj štyri plusky.

Jeho klubový spoluhráč Laliberté v uplynulom týždni rovnako nazbieral päť bodov s bilanciou dva góly a tri asistencie, vyšiel mu predovšetkým duel s Martinom, v ktorom zaznamenal tri body a strelil víťazný gól. Do štatistík mu pribudli aj tri plusky. Kanadský útočník, ktorý prišiel pod Zobor v priebehu sezóny, tak dal zabudnúť na predchádzajúcu štvorzápasovú sériu bez bodu.