Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Ideálnu generálku Košíc pred play off videla vypredaná aréna

Na snímke gólová radosť hráčov Košíc Foto: TASR/Milan Kapusta

Košičania tretíkrát v sezóne nedovolili skórovať hráčom trenčianskej Dukly a po zápase ocenili najmä zaplnené tribúny domácej Steel arény.

Košice 5. marca (TASR) - Plné tribúny, presvedčivý výkon i výsledok. Rozlúčka hokejistov HC Košice so základnou časťou Tipsport extraligy nemohla dopadnúť lepšie. Košičania tretíkrát v sezóne nedovolili skórovať hráčom trenčianskej Dukly a po zápase ocenili najmä zaplnené tribúny domácej Steel arény.



Pre hokejistov HC Košice bol piatkový zápas proti Trenčínu posledným v základnej časti. Tá má v nedeľu na programe kompletné 54. kolo, no v ňom sa zverenci Rostislava Čadu nepredstavia, keďže mali hrať proti vylúčenej Skalici. Vedenie košického klubu prilákalo divákov na zápas proti Trenčínu zvýhodnenými cenami vstupeniek a výsledkom bola vypredaná Steel aréna. Oficiálny údaj hovoril o 8347 divákoch, ktorí videli presvedčivé víťazstvo 7:0. Hostia pritom začali zápas sľubne, v prvej tretine statočne vzdorovali domácemu favoritovi.

Gólom sa však napokon neskončila ani jedna z ich 16-tich striel, nazmar vyšlo aj päť presiloviek Dukly. "Proti silným tímom sa ani nevieme poriadne rozostaviť do útočnej tretiny. Vyjde nám pár prihrávok a hneď nás súperi vyhodia von z pásma. Ani dnes to nebolo dobré. Tých striel bolo málo, náš gól vlastne ani nemal z čoho padnúť," posťažoval si brankár Dukly Jan Chábera, ktorý v zápase inkasoval päťkrát a do tretej tretiny ho nahradil Kutej. Na rozdiel od trenčianskych brankárov mohol byť ten košický mimoriadne spokojný. Tomáš Halász potvrdil, že sa mu proti Dukle darí. V piatok dosiahol svoje piate čisté konto v sezóne, z toho až tri boli práve proti Trenčínu. "Je to aj tým, že práve proti Dukle som odchytal najviac zápasov - štyri. Trenčania mali v každom jednom z tých zápasov niekoľko dobrých príležitostí. Niekedy som mal šťastie, iné zákroky mi fakt vyšli," poznamenal Halász.

Košičania rozhodli o svojom víťazstve v základnej časti už pred týždňom, no motivácia im nechýbala ani proti "vojakom." Jednoznačným cieľom bolo víťazstvo pred zaplnenými tribúnami. "Myslím si, že sme sa dobre naladili a počkáme si na súpera. Ak mám pravdu povedať, mne je to jedno. Obaja sú nepríjemní, vedia dobre brániť. Trebárs s Piešťanmi to boli takmer vždy tesné výsledky rozdielom gólu a podobné to bolo aj s Martinom. Nevyberiete si," povedal Halász pre TASR. Východniari sú od októbrového príchodu trénera Rostislava Čadu v hernej pohode, ktorá vygradovala v závere základnej časti. Na nedeľné víťazstvo 7:1 nad Popradom nadviazali podobným výsledkom proti Trenčínu.

O hernej pohode môžu hovoriť viacerí hráči. Aj útočník Tomáš Hrnka, ktorý bodoval už v deviatich zápasoch v rade a s 18-timi gólmi je po Bartošovi (19) druhým najlepším strelcom "oceliarov." Okrem samotnej deväťzápasovej bodovej série je zaujímavý aj fakt, že Hrnka skóroval v šiestich domácich zápasoch v rade. "Už moju bodovú sériu veru vnímam, keďže mi ju novinári viackrát pripomenuli. Teší ma, že som ju dnes neukončil. Naposledy som takto bodoval možno ešte medzi juniormi. Myslím, že nielen mne, ale celému tímu sa dnes hralo výborne, keďže prišlo toľko ľudí. V úvode zápasu som bol dvakrát vylúčený, čo nebolo dobré, ale potom sme dali niekoľko gólov a napokon sme podali dobrý výkon," poznamenal Tomáš Hrnka pre TASR. Darí sa aj Gabrielovi Spilarovi, ktorý v uplynulých šiestich zápasoch získal deväť kanadských bodov. Pred najdôležitejšou fázou sezóny však na vlastné štatistiky nepozerá a verí, že dobrú formu si jeho tím prenesie aj do vyraďovacej časti. "Play off je niečo iné ako základná časť, ale princíp je rovnaký: ako k zápasom pristúpime, tak sa bude zápas odvíjať. Je to aj o šťastí, ktorému však vždy treba ísť naproti. Dnes sme podali dobrý výkon a som zaň rád aj preto, že sme ním potešili toľko divákov," dodal Spilar.