Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Kamzíci sa proti najlepšej ofenzíve spoliehajú aj na popradské srdce

Na archívnej snímke hráči HK Poprad. Foto: TASR Milan Kapusta

Nitriansky klub avizoval, že na domácich zápasoch očakáva päťdesiatku skautov z NHL, ktorí budú zvedaví na viacerých mladíkov s potenciálom na draft.

Poprad 22. marca (TASR) - Hokejisti HK Poprad si pred sériou s Nitrou uvedomujú silu súpera, no veria vo vlastné sily a úspešný výsledok. Vo štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy nebudú v pozícii favorita a podľa útočníka Dávida Skokana by mali ťažiť "z víťaznej vlny aj bojovného srdca."

Hráči Nitry sa v dlhodobej časti prezentovali najlepším útokom v lige, keď strelili 189 gólov (rovnako ako Slovan Bratislava). V kádri majú najlepšieho strelca a najproduktívnejšieho hráča základnej časti Samuela Bučeka a aj ďalších ofenzívnych ťahúňov. Popradčania si uvedomujú, že sila ich štvrťfinálového súpera je najmä v útoku. "Nitra má v súčasnosti najlepší útok. V kádri sú vynikajúci a zruční korčuliari. Sú tam hráči, ktorí majú aj fyzický fond a vedia hrať s pukom aj bez neho. Budeme sa snažiť taktikou, pohybom a obetavosťou eliminovať ich tlak. Môžeme využiť medzierky v obrane, keďže hrajú ofenzívne a obrancovia podporujú útok. Toto bude smer a možnosť ako sa cez nich dostať - využívať tie okienka v dobrých brejkoch a prečísleniach. A, samozrejme, presilovky," povedal tréner HK Poprad Martin Hrnčár pre hkpoprad.sk.

Popradskému tímu sa počas základnej časti nevyhla herná kríza a nelichotivé výsledky vyústili nielen do viacerých hráčskych zmien, ale aj do dvoch trénerských rošád. Sezónu začal Peter Mikula, ktorý vlani doviedol tím do finále. Po nevydarenom úvode ročníka 2021/2022 ho v novembri nahradil Kanaďan Corey Neilson, no ani on výrazne nedvihol tím a po troch mesiacoch skončil. Nahradil ho Hrnčár, ktorý by s popradským tímom rád potvrdil, že play off je iná súťaž než základná časť. V nej sa "kamzíkom" proti Nitre príliš nedarilo, keď prehrali všetky štyri vzájomné zápasy. "Viem, že nemáme dobrú bilanciu proti Nitre, ale verím, že sa nám to podarí zlomiť a budeme úspešní. Play off je nová súťaž. Čakám veľmi dobrý a útočný hokej z oboch strán. Rozhodovať bude to, kto urobí menej individuálnych chýb," povedal útočník HK Poprad Peter Bjalončík.

"Kamzíci" zažili emotívne silný záver základnej časti, keď nielenže zvíťazili v troch zápasoch po sebe, ale priamu účasť vo štvrťfinále play off si zabezpečili až v poslednom možnom momente. V poslednom zápase dlhodobej časti na ľade Michaloviec zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch, pričom až víťazný gól Colea Ullyho ich definitívne posunul medzi šestku priamych postupujúcich. Na víťaznej vlne a pozitívnej eufórii sa chcú viesť aj naďalej. "Nitra hrá výborný a ofenzívny hokej, majú kvalitných hráčov. Ale my sme Popradčania a máme bojovné srdce. Nastavili sme sa na správnu nôtu poslednými tromi vyhratými zápasmi. Myslím si, že Nitra to bude mať ťažké. Oni musia, my chceme. Všetci tam necháme všetko," povedal útočník Dávid Skokan, ktorý bol v minulej sezóne 2020/2021 najužitočnejší hráč play off.

Nitriansky klub avizoval, že na domácich zápasoch očakáva päťdesiatku skautov z NHL, ktorí budú zvedaví na viacerých mladíkov s potenciálom na draft. Patrí k nim aj popradský útočník Filip Mešár, ktorý strelil Nitre v štyroch zápasoch tri góly a vytiahnuť sa chce aj v play off. Prioritne však myslí na tímový úspech. "Bude to náročné, keďže Nitra má najlepšiu ofenzívu v lige, ale verím, že nám to bude vyhovovať, pretože sme tiež ofenzívny tím. Bude to vyrovnaná séria so skvelou atmosférou a fanúšikmi. Veľmi sa na to teším," uviedol Filip Mešár pre hkpoprad.sk.