Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Kobezdu sklamala efektivita, Dukle chce nájsť nového trénera

Na archívnej snímke Ján Kobezda Foto: TASR/Oliver Ondráš

Dukla zakončila základnú časť na piatej priečke.

Trenčín 31. marca (TASR) - Po rýchlom konci vo štvrťfinále tipsportligovej Slovnaft play off zavládlo v hokejovej Dukle Trenčín sklamanie. Trénera Jána Kobezdu, ktorý počas sezóny vykonával aj funkciu generálneho manažéra, doviedla k nespokojnosti slabá efektivita v zakončení. Počas dlhej prestávky si dal za cieľ nájsť nového šéfa "žltočervenej" striedačky.

Dukla zakončila základnú časť na piatej priečke. Narazila na štvrtú Bystricu, s ktorou síce odohrala vyrovnané stretnutia, no v piatich strelila dovedna len dva góly, a preto nemohla pomyslieť na postup. "Medzi plusy môžeme zaradiť hru v play off, takto sme si predstavovali bojovnosť, nasadenie a obetavosť počas celej sezóny. Až na tú koncovku, ktorá nám nešla. Mínusom sezóny bola jednoznačne naša slabá strelecká efektivita a zlá hra v presilovkách. Aj z tohto dôvodu bola naša sezóna neúspešná, lebo tieto dve kľúčové stránky hry nám proste celú sezónu nešli," povedal pre oficiálny web Kobezda.

Bývalý nekompromisný obranca si v náročnej sezóne vyskúšal netradičné úlohy v dvoch funkciách. "Dá sa to zladiť, ale skúsime teraz nájsť nejakého iného trénera a tieto funkcie rozdeliť. Sme v podstate v rovnakej pozícii ako pred rokom, budeme hľadať vhodného hlavného trénera pre náš tím. Už pred rokom som pôvodne mal byť len generálnym manažérom, no nakoniec sme sa nedohodli s tromi či štyrmi trénermi, a tak som nakoniec bol aj trénerom. Nedá sa táto možnosť vylúčiť ani teraz, uvidíme s kým sa nám podarí dohodnúť," dodal.

Hoci je priskoro na tvorbu tímu pre budúcu sezónu, štyridsaťročný funkcionár už má v hlave jeho obraz. Isté je, že v ňom nemôže počítať so skúseným centrom Róbertom Petrovickým, ktorý sa rozhodol ukončiť aktívnu kariéru. "Isto niektorí hráči ostanú, niektorí odídu. Nejaký obraz už v hlave mám, ale je ešte priskoro o tom konkrétne hovoriť. Dali sme si voľno, hráčom sa ozvem počas nasledujúceho týždňa, necháme si všetko prejsť hlavou. Nemám od nikoho zatiaľ informácie o tom, že by tu nechcel ostať," ozrejmil Kobezda.