Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Kolena novou posilou Košíc, dohodol sa na dvojročnej zmluve

Milan Kolena Foto: TASR/Martin Baumann

Vedenie hokejového klubu HC Košice definitívne získalo do svojich radov i útočníka Adama Lapšanského.

Martin/Bratislava 21. júla (TASR) - Talentovaný hokejový útočník Milan Kolena bude v kariére pokračovať v tíme úradujúceho extraligového majstra HC Košice. Ako v pondelok informoval internetový portál oŠporte.sk, kapitán slovenskej reprezentácie do 20 rokov na juniorských MS v Malmö uzavrel s "oceliarmi" dvojročnú zmluvu.

"Ponuku z Košíc som nečakal, potešila ma. Bude to opäť niečo nové a vďaka Lige majstrov, ktorá je lákavá, aj lepšie. Zmluvu mám na dva roky a v prípade záujmu zo zámoria, KHL či Európy mi umožňuje ďalšie rokovania," povedal pre oŠporte.sk 20-ročný center.

Líder slovenských mládežníckych reprezentačných výberov z uplynulých rokov bol na MS "20" vo švédskom Malmö členom produktívnej prvej útočnej formácie, v ktorej nastupoval spolu s Martinom Réwayom a Dávidom Grígerom. V minulej sezóne pôsobil Kolena v bratislavskom Slovane v KHL, pred juniorským šampionátom posilnil extraligový HK Orange 20. Po návrate z MS "20" pokračoval v rodnom Martine, ktorému pomohol k postupu do play off. Vo štvrťfinálovej sérii s neskorším extraligovým majstrom a v súčasnosti už jeho novým zamestnávateľom z Košíc bol najproduktívnejším hráčom MHC (2+1).

Ďalšou posilou bude Lapšanský

Vedenie hokejového klubu HC Košice definitívne získalo do svojich radov i útočníka Adama Lapšanského. Dvadsaťštyriročný hráč pôsobil v uplynulej sezóne v tíme HK Poprad a s "oceliarmi" sa dohodol na dvojročnom kontrakte. Informáciu priniesol oficiálny web HC Košice.

V tíme spod Tatier nazbieral v 57 zápasoch dovedna 50 bodov za 30 gólov a 20 asistencií. "Obaja útočníci sú mladí hráči, ktorí sú svojím vekom a talentom vhodnou voľbou do nášho tímu. Verím, že v Košiciach budú naplno rozvíjať svoj talent a odhodlanie dosiahnuť s mužstvom vysoké ciele," uviedol na oficiálnej stránke klubu generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Lapšanský v sezóne 2011/2012 pôsobil v Sparte Praha, za ktorú odohral 41 zápasov s bilanciu 12 bodov (6+6). Je odchovancom popradského hokeja a už ako 17-ročný debutoval v A-mužstve "kamzíkov". Slovensko reprezentoval na MS do 18 rokov (2007, 2008) i do 20 okov (2010). V A-tíme Slovenska zaznamenal debut v decembri 2010 vo švajčiarskej Arose, kde prispel gólom k víťazstvu Slovenska nad Dánskom. V najcennejšom drese odohral osem stretnutí, v ktorých nazbieral 5 bodov (4+1).