Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Košice angažovali obrancu Lalondeho, v úvode sezóny hral za Slovan

Na snímke víťazná radosť hráčov Košíc v zápase 36. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HKM Zvolen (4:0) v nedeľu 14. januára 2024 v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Lalonde odohral za Slovan v tejto sezóne štrnásť zápasov a získal v nich desať asistencií. V predošlých piatich ročníkoch vystriedal päť klubov.

Košice 12. februára (TASR) - Novou posilou hokejistov HC Košice sa stal kanadský obranca Shawn Lalonde. Tridsaťtriročný bek už pôsobil v úvode tejto sezóny v Tipos extralige, keď obliekal dres Slovana Bratislava.

"Hľadali sme zadáka s dobrou strelou a silovým poňatím hry. Veríme, že Shawn okrem defenzívy pomôže aj pri presilovkách. Navyše je to pravák s bohatými skúsenosťami, čo sa nám bude v play off určite hodiť. K tímu sa pripojí už v utorok a jeho štart tak môžeme očakávať už čoskoro," uviedol manažér Košíc Gabriel Spilar pre oficiálnu klubovú webstránku.

Lalonde odohral za Slovan v tejto sezóne štrnásť zápasov a získal v nich desať asistencií. V predošlých piatich ročníkoch vystriedal päť klubov. Pôsobil v nemeckých kluboch Kolín a Norimberg, následne strávil dva ročníky v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), v ktorej obliekal dresy Vladivostoku a Čerepovca a v uplynulom ročníku hral za bieloruské Dinamo Minsk. Na konte má aj jeden štart v NHL, keď v ročníku 2012/13 nastúpil za Chicago, ktoré ho draftovalo v roku 2008 v 3. kole z celkového 68. miesta.