Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Košice s tretím obratom a gólovou bodkou Bartánusa

Piaty zápas semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - HK Poprad 24. marca 2015 v Košiciach. Na snímke vpravo hráč Košíc Marek Bartánus pred strelením víťazného gólu na 3:2. Foto: TASR/Milan Kapusta

Košického strelca potešilo okrem gólu i ukončenie semifinálovej série, v ktorej sa postup nerodil ľahko, i keď stav série (4:1) naznačuje niečo iné.


Košice 24. marca (TASR) - Tretím obratom skóre v semifinálovej sérii hokejového play off medzi HC Košice a HK Poprad sa skočilo piate východoslovenské meranie síl, ktoré zároveň rozhodlo o ôsmej účasti Košičanov vo finále Tipsport extraligy za sebou. Všetky obraty sa zrodili v Steel aréne a ten posledný zariadil minútu a sedem sekúnd pred koncom zápasu útočník Marek Bartánus, ktorý upravil na konečných 3:2.

"Som veľmi rád, že sa mi to podarilo rozhodnúť a nemuseli sme ísť do predĺženia. Videl som pred sebou medzeru, otočil som sa do jazdy vzad a vedel som, že obranca je za mnou. Snažil som sa, aby ma nepreskočil a nemohol mi vypichnúť puk. Potom som bol už na kolenách a musel som rýchlo zakončiť. Som rád, že mi to tam so šťastím padlo," opísal rozhodujúci moment piateho semifinále Bartánus.

Košického strelca potešilo okrem gólu i ukončenie semifinálovej série, v ktorej sa postup nerodil ľahko, i keď stav série (4:1) naznačuje niečo iné. V prvom zápase totiž Košičania prehrávali 2:4 a zápas otočili až v poslednej päťminútovke po víťaznom zásahu Jenčíka. V druhom už po 59 sekundách svietilo na ukazovateli skóre 0:1, ale v polovici stretnutia upravil na konečných 2:1 Bicek.

"Opäť jeden fantastický obrat, keď sme si museli po prvej tretine povedať niečo v kabíne. Dvakrát sme nechali voľného hráča a prehrávali sme 0:2. V druhej sme naznačili, že to nebude prechádzka a v tretej nám to začalo padať a otočili sme výsledok. Teší ma, že sme našli vnútornú silu v kabíne. Som vďačný za to, že sme túto sériu s Popradom ukončili, pretože bola naozaj náročná. Výsledok 4:1 na zápasy neodzrkadľuje to, ako Poprad hral. Bol to zdatný súper," ocenil silu súpera Bartánus.