Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tipsport Liga

Košice si doma poradili s Liptovským Mikulášom 4:0

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Košičania zdolali Liptovský Mikuláš v dvanástom vzájomnom zápase po sebe. V lige triumfovali v uplynulých troch dueloch a upevnili si priebežnú 3. priečku v tabuľke.

Košice 21. februára (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v utorňajšom zápase 40. kola Tipos extraligy nad MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:0. K víťazstvu ich nasmerovali dva góly v prvej tretine, o ktoré sa postarali Denis Paršin a Oliver Jokeľ. V tretej tretine skórovali Patrik Rogoň a Hunter Fejes, ktorý dal gól aj v druhom zápase v košickom drese. Po mesiaci nastúpil v bránke "oceliarov" Dominik Riečický a dosiahol druhé čisté konto v sezóne.

Košičania zdolali Liptovský Mikuláš v dvanástom vzájomnom zápase po sebe. V lige triumfovali v uplynulých troch dueloch a upevnili si priebežnú 3. priečku v tabuľke. Liptáci sú naďalej na predposlednom 11. mieste.

TEL - 40. kolo:

HC Košice - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Góly: 15. Paršin (Deyl, Olsson), 16. Jokeľ (Havrila, Slovák), 44. Rogoň (Jääskeläinen, Olsson), 56. Fejes (Breton, Slovák). Rozhodovali: Rojík, Žák - Durmis, Hajnik, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2685 divákov.

Košice: Riečický - Breton, Olsson, Šedivý, Southorn, Ferenc, Deyl, A. Bartoš - Jääskeläinen, Slovák, Rogoň - Bartánus, Pollock, Fejes - Lamper, Linet, Paršin - Jokeľ, Hovorka, Havrila

Liptovský Mikuláš: Kozel - Mezovský, Ventelä, Bokroš, Djakov, Novajovský, Hudec - Kriška, Walega, Handlovský - Vankúš, Saari, Kuru, Kapičák - Karsums, Vähätalo, Uhrík - Michalík, Šmida, Štrauch - Braun


Riečický sa vrátil po mesiaci a "shutoutom" prehĺbil krízu Liptákov



Zatiaľ čo hokejisti HC Košice víťazstvom 4:0 nad Liptovským Mikulášom potvrdili hernú fazónu, hostia sa ďalšou stratou bodov priblížili vypadnutiu z Tipos extraligy. Na víťazstve "oceliarov" sa výrazne podieľal brankár Dominik Riečický, ktorý vychytal druhé čisté konto v sezóne, a aj vďaka nemu domáci potvrdili, že sa nehrá na strely, ale na góly. Zároveň pomohol košickému tímu k 12. víťazstvu nad Liptákmi po sebe.

Košičania zvíťazili v treťom zápase po sebe. Pomohol im dvojgólový náskok z prvej tretiny, na ktorý hostia nedokázali zareagovať. "Prvá tretina bola z našej strany dobrá, druhá už nie. Nerobili sme správne rozhodnutia s pukom a súper sa dostal do viacerých šancí. Náš brankár ´Riči´, ktorý nastúpil po dlhšom čase, nás najmä v tejto časti výrazne podržal," konštatoval tréner HC Košice Dan Ceman. Riečický sa do bránky postavil prvýkrát od 20. januára. Lepší návrat si nemohol želať: "Dosť mi pomohli spoluhráči. Som, samozrejme, rád za vychytanú nulu, ale dôležitejšie sú tri body, ktoré sme získali ako tím. Hostia mali niekoľko šancí, nás upokojil tretí gól."

Svoj druhý gól v sezóne strelil Oliver Jokeľ, ktorý v 16. minúte zvýšil na priebežných 2:0. "Liptáci hrali za každého stavu, možno ich trochu spomalil tretí gól. Hrajú o záchranu a vedeli sme, že budú hrýzť. Bol to ťažký zápas, preto sme radi, že sme získali tri body," povedal.

Pre Liptákov to bola tretia prehra po sebe, po ktorej sa zhoršila ich pozícia v tabuľke. Naďalej sú na priebežnom 11. mieste so šesťbodovým mankom na Nitru a trojbodovým náskokom na Prešov. Viac než na účasť v predkole play off však musia myslieť na záchranu, keďže Prešov, ktorý v utorok zvíťazil na Slovane 4:1, odohrá ešte o jeden zápas viac. "Všetci vieme, aká je situácia v tabuľke. Každý musí ísť do zápasu na sto percent a verím, že už v najbližšom domácom zápase zabodujeme naplno," uviedol kapitán Liptákov Martin Kriška. Jeho tím vyslal na bránku súpera viac striel než domáci (32:39), ale doplatil na nulovú efektivitu. "Škoda prvej tretiny, úvod sme zaspali. Po nej sme si v kabíne niečo povedali, v druhej časti to bolo z našej strany lepšie. Mali sme veľa šancí, nejaké nájazdy a súpera sme aj prestrieľali. Nehrá sa však na strely, ale na góly. Domácich podržal aj brankár," uviedol Kriška. V podobnom duchu sa vyjadril aj asistent trénera hostí Martin Hrnčár: "Je to pre nás ďalší zápas vonku bez streleného gólu. Myslím si, že o výsledku rozhodla druhá tretina, v ktorej sme boli aktívni, vytvorili sme si šance. Bez gólu sa však nedá zvíťaziť. Myslím si, že zápas zlomil tretí gól, ktorý padol asi z prvej košickej strely v tretej tretine. Potom sme sa už nedokázali vrátiť do zápasu."