Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Košice zdolali HK Orange 20, Melicherčík neinkasoval už 254 minút

Na snímke vľavo hráč Košíc Richard Jenčík a vpravo jeho spoluhráč Adam Drgoň. Foto: TASR/František Iván

V druhom zápase si B. Bystrica poradila doma s Trenčínom po samostatných nájazdoch.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v utorňajšom vloženom zápase Tipsport extraligy 2014/2015 v Ružinove nad výberom HK Orange 20 3:0.

Pod triumf úradujúceho majstra sa podpísali nielen dvojgólový Adam Lapšanský s Matej Češíkom, ale aj Marcel Melicherčík, ktorý si pripísal už štvrté čisté konto v rade. Po Nitre, Banskej Bystrici a Skalici na neho nenašli recept ani zverenci Ernesta Bokroša, celkovo tak brankár úradujúceho majstra neinkasoval už 254 minút a 2 sekundy.

HK Orange 20 - HC Košice 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)



Góly: 25. Lapšanský (Hrnka, Bartánus), 49. Lapšanský (Bartánus, Hrnka), 53. Češík (Sojčík). Rozhodovali: Novák - Junek, Šefčík, vylúčení: 2:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 430 divákov.



HK Orange 20: Godla – Bačik, Hochel, Jendroľ, Pavúk, Vadovič, F. Fekiač, Mendrej, J. Varga – Skalický, Petráš, Kabáč – Ondris, Sukeľ, Pavúk – R. Bondra, Rehák, Galis – Tábi, Horvát, Hrušík

HC Košice: Melicherčík – Drgoň, Štrbák, Cebák, Jánošík, Macejko, Philipp, Zikmund, Šeda – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bartánus, Hrnka, Lapšanský – Bicek, Češík, Sojčík – Hinďoš, Matúš Chovan, Stupka



Priebeh zápasu
Úvod zápasu sa síce niesol v rýchlom tempe, vážnejšie príležitosti však nepriniesol. Až v 11. minúte sa dostali do prečíslenia Sukeľ s Bondrom, no nezakončili ho gólom rovnako ako na druhej strane Jenčík svoju možnosť pred odkrytou bránkou. V 25. minúte napokon kapituloval domáci brankár Godla, bekhendovým blafáfkom ho zblízka prekonal Lapšanský. Dvadsiatka živila nádej na úspech až do 49. minúty, keď sa opäť presadil Lapšanský a o štyri minúty neskôr upravil na konečných 3:0 pre favorita Češík.


HC'05 B. Bystrica - Dukla Trenčín 1:0 sn (0:0, 0:0, 0:0, -0:0, 1:0)



Rozhodujúci samostatný nájazd Preisinger. Rozhodcovia Jonák - Gajan, Tvrdoň, vylúčení 5:6, navyše Kozák (Trenčín) 10 min za nedovolenú hru vysokou hokejkou, presilovky a oslabenia 0:0, 1341 divákov.


Priebeh zápasu

Pred zápasom bezprostrední tabuľkoví susedia mali pred sebou veľkú motiváciu, odskočiť od seba a v dohrávke 2. kola pokračovať vo víťaznom ťažení, ktorým upútali v predchádzajúcich zápasoch, Bystričania s Nitrou a Trenčania so Zvolenom. Domáci v sérii troch zápasov na svojom rekonštruovanom štadióne sa snažili naskočiť na výkon, ktorý ich sprevádzal v predchádzajúcom víťaznom zápase, no tentoraz sa gólové hody nekonali. Po dvoch tretinách svietilo na štadióne veľavravné bezgólové skóre, a pritom vôbec nemuselo byť. Šancí, alebo streleckých stopercentných príležitostí bolo neúrekom, aj žŕdky sa nastreľovali, no obaja brankári si dlho strážili čisté kontá. V zostavách oboch tímov zaujalo množstvo škrtov z rôznych dôvodov a možno aj tento fakt spôsobil vcelku nesúrodú hru na oboch stranách. Ucelených akcií bolo pramálo, a tak zaujal hlavne výpočet šancí. Už v 1. min domáci Róth nastrelil žŕdku Konrádovej bránky, nasledovali šance Hudeca, Hadlovského i Preisingera.

Potom sa svetové strany otočili a Wiikmanovi v bránke domácich podkúrili Mikula a dvakrát Stantien. Hostia si od 15. min zahrali 86-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, no okrem spŕšky striel v nej nič nezaujalo. V 19. min Šišovského horná žŕdka mohla navodiť radosť na trenčianskej strane, v 21. min rovnaký hráč opäť v šanci zlyhal a keď v 24. min domáci Kafka a Preisinger narazili na tvrdý odpor Konráda v bránke a Komínkov brejk v 34. min skončil v náručí Wiikmana, nikto sa nemohol čudovať, že bezgólové skóre vydržalo až do tretej tretiny.

'Baranom' nevychádzali presilovky, premárnili aj tretiu za sebou v tretej tretine a zmarili si ju detinsky s trestom za príliš veľa hráčov na ľade. V 48. min Šišovský nastrelil už svoju druhú žŕdku v zápase a pomerne nudný priebeh zápasu uspal aj lavičku časomeračov, ktorí Kozákov desaťminútový trest predĺžili o vyše dve minúty. A Kozák si to zobral aj k srdcu, pretože sa v 53. min nechal opäť vylúčiť a umožnil domácim zahrať si ďalšiu dvojminútovú presilovku. Presne 1:14 pred koncom sa začala presilovka Trenčanov po vylúčení Handlovského, no ani tá zápas nevyjasnila. O víťazovi po 46-sekundovej presilovke hostí v predĺžení štyroch na troch sa napokon rozhodlo až v samostatných nájazdoch zásluhou Preisingera.

Hlasy po zápase

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice:
"Prvých päť minút sme súpera zatlačili, vedeli sme, že Trenčín hrá dobre v defenzíve a sme radi, že sa nám podarilo zvíťaziť, aj keď len dvojbodovo. Celý zápas sme hrali na päť obrancov, zabrali brankári, bolo to o obranách. Bol to preložený zápas, Luža a Jaborník neboli vtedy naši hráči, z juniorov sme tiež nemohli nikoho zobrať, hrali sme v zúženej zostave, no zvládli sme to."

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Hral sa veľmi dobrý hokej z oboch strán. Začiatok bol pre nás horší, no potom sme sa zlepšili a šance sa rodili na oboch stranách. Zápas sa musel divákom páčiť, len tie góly chýbali. Bystričania boli šťastnejší, no my sme vcelku s tým jedným spokojní."