Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

VIDEO: Majster z Košíc zvíťazil nad Žilinou 5:4 po predĺžení

Na snímke radosť hráčov Žiliny po prvom góle v zápase 1. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina v Košiciach 11. septembra 2015. Foto: TASR

V predĺžení rozhodol o víťazstve Košíc Šoltés.

Košice 11. septembra (TASR) - Aktívnejší vstup do stretnutia mali Košičania, ale Tomek si v 2. minúte poradil so zakončením Lelkeša a o dve minúty neskôr zlikvidoval i bekhendový pokus Bartánusa. "Oceliari" napriek aktivite smerom dopredu inkasovali v 8. minúte, keď sa presadil počas presilovej hry Drábek - 0:1. Už o minútu neskôr vyrovnal Šedivý, ktorý po Jenčíkovej tvrdej strele dotlačil puk za Tomekov chrbát. Od 15. minúty mali domáci hráči presilovku 5 proti 3 a Šedivý po prihrávke Bartánusa naklonil misky váh na stranu Košíc - 2:1. V pokračujúcej početnej výhode 5 proti 4 však inkasovali z hokejky Richarda Hunu, ktorý vyťažil z prihrávky brata Róberta a vyrovnal na 2:2.

Na začiatku druhého dejstva sa šance striedali na obidvoch stranách, obaja brankári však podržali svoje tímy. Ako prvý inkasoval v 26. minúte Riečický, ktorý sa počas presilovej hry Žilinčanov nestihol presunúť k ľavej žŕdke a Stupka skóroval do odkrytej časti - 2:3. Od 33. minúty mali žilinskí "vlci" k dispozícii viac ako 100 sekúnd v početnej výhode o dvoch hráčov. Nedisciplinovanosť Košičanov potrestal sekundu pred návratom prvého potrestaného Sojčíka Drevenák a upravil na 2:4. V závere druhej dvadsaťminútovky košické družstvo nevyužilo presilovú hru o dvoch hráčov.

Na snímke fanúšikovia Košíc s transparentom v zápase 1. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina v Košiciach 11. septembra 2015.
Foto: TASR/František Iván


Košičanom vyšiel vstup do tretieho dejstva po tom, ako svojho súpera pritlačili v jeho obrannej tretine. Po viacerých streleckých pokusoch sa napokon presadil Sojčík, ktorý vyťažil z práce Češíka - 3:4. V 47. minúte mohol vyrovnať v presilovej hre Hrnka, Tomek sa jeho strelou tesne nad ľadom nenechal zaskočiť. O štyri minúty neskôr predviedol pekné sólo domáci obranca Cebák, žilinský brankár ukázal pohotovú lapačku a skóre sa naďalej nemenilo. Žilinčania odpovedali v 53. minúte únikom Róberta Hunu, no Riečický si postrážil priestor pri pravej žŕdke. Domáci fanúšikovia sa dočkali vyrovnania na 4:4 už o minútu neskôr, keď si spoza bránky nakorčuľoval Sojčík a strelou pomedzi betóny rozjasal tribúny. Do konca tretej tretiny už gól nepadol a na rad prišlo predĺženie. V ňom rozhodol o víťazstve Košíc Šoltés.

Peter Oremus, tréner Košíc: "Víťazstvo teší, ale dostať tri góly v oslabení a dať jeden v presilovke sú veci, ktoré sa stávať nemôžu. Boli tam momenty, ktoré sa už v nedeľu opakovať nemôžu. Súper sa na nás dobre pripravil."





Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Veľmi náročné stretnutie, pred stretnutím by som bod bral, po ňom nie. Za stavu 4:3 pre nás, sme išli traja na jedného a nedali sme. Potom sme zaslúžene inkasovali, takže bod si vážim."

Na snímke vpravo hráč Košíc Marek Bartánus, vľavo brankár Žiliny Tomáš Tomek v zápase 1. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina v Košiciach 11. septembra 2015.
Foto: TASR/František Iván


HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina 5:4 pp (2:2, 0:2, 2:0 - 1:0)

Góly: 9. Šedivý (Jenčík, Bartoš), 15. Šedivý (Bartánus, Bicek), 44. Sojčík (Češík, Šedivý), 54. Sojčík (Lelkeš, Češík), 61. Šoltés (Suja) - 8. Drábek (Drevenák), 17. Ri. Huna (Ró. Huna), 26. Stupka (Konečný, Bulík), 35. Drevenák (Bulík, Drábek).
Rozhodovali: Snášel - M. Korba, Rovenský
vylúčení: 4:4, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:1
2548 divákov