Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Košice získali mentálne cenné víťazstvo, tréner Kaskinen bol v šatni

Na archívnej snímke z 20. februára 2022 hráči HC Košice. Foto: TASR – Roman Hanc

Košičania mali v čerstvej pamäti domácu prehru s Novými Zámkami 2:5 a následný výsledok 0:5 na ľade rovnakého súpera.

Košice 28. februára (TASR) - Hokejisti HC Košice si po dvoch nedávnych prehrách s Novými Zámkami napravili chuť a na domácom ľade získali dva body za víťazstvo nad Duklou Trenčín 3:2 po samostatných nájazdoch.

"Najväčším pozitívom je, že sa nám podarilo doviesť zápas do víťazného konca," povedal asistent hlavného trénera Timo Saarikoski. Ten druhýkrát za sebou viedol košický tím ako hlavný tréner, pričom jeho asistent bol športový manažér Gabriel Spilar. Hlavný tréner Kalle Kaskinen dostal v stredajšom zápase s Novými Zámkami zásah pukom do hlavy, na ktorej mu pribudlo sedem stehov. Na striedačke chýbal už v piatkovom stretnutí v Nových Zámkoch a duel proti Trenčínu sledoval na obrazovke v šatni. Saarikoski si pripísal prvé víťazstvo v pozícii hlavného trénera HC Košice. "Nebol to pre nás ľahký zápas. Zvládli sme to však veľmi dobre. Trenčín bol po strelenom góle na koni, mal dobré tempo. V tretej tretine bol náš výkon veľmi dobrý. Brankár Andrej Košarišťan dnes podal veľmi dobrý výkon," povedal Saarikoski.
Na archívnej snímke z 23. februára 2022 vľavo brankár HC Košice Tomáš Košarištan inkasuje prvý gól od hráča HC Nové Zámky Juraja Šišku (na snímke vpravo) v dohrávke 19. kola Kaufland Tipos extraligy HC Košice – HC Nové Zámky v Košiciach.
Foto: TASR - Roman Hanc

Košičania mali v čerstvej pamäti domácu prehru s Novými Zámkami 2:5 a následný výsledok 0:5 na ľade rovnakého súpera. Podľa útočníka Mareka Slováka nepredviedli ani proti Trenčínu ideálny výkon, ale priorita bol výsledok. "Bol to veľmi ťažký zápas najmä po mentálnej stránke. Mali sme za sebou dve prehry za sebou a dnes sme to museli zlomiť. Nešli sme hrať pekný hokej, ale za víťazstvom. Dve tretiny sa nám to nedarilo, Trenčín bol lepší najmä v druhej. My sme sa však nepoložili a v nájazdoch sme boli úspešnejší. Sú to pre nás cenné dva body," povedal Slovák.

Hráči HC majú na prelome februára a marca nahustený program, keď v priebehu ôsmich dní odohrajú až päť zápasov. Tri z nich už majú za sebou, dva domáce ich čakajú v utorok a v stredu. Do Košíc prídu tímy z horných poschodí tabuľky Nitra a Slovan Bratislava. "Musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa na nich," poznamenal Slovák, ktorý rozhodol duel s Trenčínom víťazným samostatným nájazdom. Blafákom do forhendu ukončil poslednú piatu sériu a Trenčania už nemali možnosť reagovať. "Vedel som, čo chcem spraviť. "Košo" (brankár Andrej Košarišťan, pozn.) mi len potvrdil moju myšlienku o tom, kde by to mohlo byť voľné. Skúsil som to a vyšlo to," prezradil Marek Slovák.