Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Obranu Dukly Trenčín posilní Lukáš Kozák

Skalický obranca Lukáš Kozák Foto: TASR/Dušan Hein

Dvadsaťdvaročný obranca podpísal s vedením klubu otvorený ročný kontrakt.

Trenčín 15. júla (TASR) - Ďalšou novou tvárou v tíme hokejového extraligistu Dukla Trenčín je Lukáš Kozák. Dvadsaťdvaročný obranca podpísal s vedením klubu otvorený ročný kontrakt, v prípade lákavej ponuky tak môže do určitého termínu odísť.

"Podpísali sme ročnú zmluvu s Lukášom Kozákom, ktorý dva roky pôsobil v Skalici. Očakávame od neho, že vhodne doplní naše obranné rady," uviedol na oficiálnom webe športový manažér Jozef Daňo.

Kozák začínal s hokejom v Martine, s ktorým získal v extralige dve bronzové medaily. Následne odišiel do Slovana Bratislava a vyhral s ním v sezóne 2011/2012 majstrovský titul. V uplynulých dvoch ročníkoch obliekal dres Skalice. "Mojou prioritou bola česká extraliga, ale hoci som s dvoma klubmi rokoval, na podmienkach sme sa nedohodli. Slovenskú extraligu som vôbec neriešil, no ozvalo sa mi asi šesť klubov, medzi nimi aj Dukla a pán tréner Stantien, ktorého poznám zo Slovana. Dohodli sme sa na otvorenej zmluve, takže do určitého termínu budem môcť odísť," dodal k podpisu zmluvy mladý bek.

Kozák je pred začiatkom nového ročníka po Ondrejovi Zošiakovi a lotyšskom reprezentantovi Janisovi Andersonsovi už treťou posilou obranných radov Dukly. Vedenie klubu si z útočných opôr udržalo skúseného Róberta Petrovického ako aj najlepšieho klubového kanoniera uplynulej sezóny Ondreja Mikulu s českým krídelníkom Tomášom Komínkom. Ofenzívu doposiaľ vystužila skúsená dvojica Tibor Melichárek - Vladimír Nemec, do bránky Trenčania získali Branislava Konráda.

"Žltočervení" sa po dovolenkách stretnú opäť v pondelok 21. júla, o sedem dní neskôr vykorčuľujú na ľad. V príprave absolvujú aj tradičný letný turnaj Rona Cup - Memoriál Pavla Demitru, na ktorom sa okrem Nitry, Skalice a tímu SR 20 zúčastnia aj finalisti českej extraligy PSG Zlín a Kometa Brno.