Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Kuriózny duel Mareka Slováka, Košice už hrajú ako v play-off

Na snímke v pozadí nový tréner HC Košice Kanaďan Dan Ceman v zápase 35. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HC Slovan Bratislava v Košiciach 2. marca 2022. Foto: TASR - František Iván

Košičania tri kolá pred koncom základnej časti už ladia formu na play off. Proti Zvolenu podali výkon, ktorým sa chcú prezentovať práve vo vyraďovacej fáze súťaže.

Zvolen 7. marca (TASR) - Košickí hokejisti zdolali v nedeľu v dohrávke 33. kola Tipos extraligy úradujúceho majstra zo Zvolena na jeho ľade 4:1 po veľmi dobrom výkone. Zásluhu na tom má aj nový tréner Dan Ceman, ktorý viedol mužstvo "oceliarov" v druhom zápase a pripísal si s ním premiérové víťazstvo. Pri tíme z východu republiky je síce iba krátko, ale pod Pustým hradom bol badateľný jeho rukopis.

"Som šťastný z tohto víťazstva. Mali sme skvelé protiútoky, získavali puky, dobre sme forčekovali a boli nebezpeční pred bránkou súpera. Zvolen sme nechceli púšťať do vyložených príležitostí a to sa nám darilo, nemal čisté šance. Eliminovali sme silné zbrane súpera, bol to z našej strany veľmi dobrý zápas. Som spokojný aj po taktickej stránke, ale vieme byť ešte lepší. Musíme hrať rýchlejšie a byť agresívnejší, čo sa nám proti Zvolenu celkom darilo a slávilo to úspech," ozrejmil dôvody výhry nad aktuálne druhým celkom tabuľky košický kouč.

Košičania tri kolá pred koncom základnej časti už ladia formu na play off. Proti Zvolenu podali výkon, ktorým sa chcú prezentovať práve vo vyraďovacej fáze súťaže. "Odohrali sme veľmi dobrý zápas. Chceli sme ho hrať tak, ako sa hrá v play off a vyšlo nám to. Zaskočili sme Zvolen aktívnou hrou a udali sme už v prvej tretine tón hry. Nepustili sme domácich do vážnejších šancí, až v tretej tretine nás prečíslili a dali gól. Zvolenské prečíslenia sme inak eliminovali a výborne sme zahrali v obrannom i strednom pásme. Ani predchádzajúce duely neboli z našej strany zlé, napríklad so Slovanom, hoci sme s ním prehrali. Dúfame, že si nastavíme nejakú cestu, ktorou pôjdeme a nebudeme musieť nič meniť," povedal po výhre nad Zvolenom útočník Košíc Marek Slovák, ktorý bol ústrednou postavou nedeľného duelu.

Hrozilo, že ho ani nedohrá, pretože najprv sa pošmykol a vrazil silno do mantinelu a neskôr ho trafil puk do hlavy. Na druhý gól prihral tak, že pri strele zlomil hokejku. Štvrtý zásah svojho tímu zaknihoval už bez väčších problémov po peknej akcii. "Po náraze na mantinel ma bolí koleno, potom ma trafil puk priamo do čela. Nuž zaujímavé, ale ja to beriem z tej stránky, že sa nestalo nič horšie. Nemám žiadne veľké zranenie, som rád, že to dopadlo len takto. Pred druhým gólom som strieľal so zlomenou hokejkou, dnes to bolo všetko z mojej strany také kuriózne," usmial sa po zápase Slovák, pričom už nechcel myslieť na skončený duel a hľadel najmä smerom dopredu. "V utorok nastúpime proti Spišskej Novej Vsi, ktorej ide o umiestnenie v prvej šestke. My si chceme udržať piate miesto, lebo na to štvrté už asi nepôjdeme. Naším cieľom je pripraviť sa dobrou predvedenou hrou na play-off a tomu podriadime všetko," dodal košický center.