Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Lintner verí, že zmeny pritiahnu peniaze, fanúšikov i hráčov

Tlačová konferencia pred štartom nového ročníka hokejovej Tipsport ligy 2015/2016. Na snímke riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner. Bratislava, 9. septembra 2015. Foto: TASR - Michal Svítok

Deň pred štartom nového ročníka súťaže oznámil niekoľko noviniek.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Richard Lintner je vo funkcii generálneho manažéra riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej súťaže Pro-Hokeja iba necelé štyri týždne, no už stihol pre fanúšikov, médiá i partnerov pripraviť viacero zmien. Potvrdil tak svoje slová, že jeho cieľom je najmä spropagovať a pozdvihnúť Tipsport ligu a je presvedčený, že nová marketingová vízia pritiahne aj viac peňazí.

Deň pred štartom nového ročníka súťaže oznámil niekoľko noviniek. Okrem názvu, z ktorého vypadlo "extra", loga, či dodatku v hráčskych zmluvách, priniesol jeho tím aj viac priestoru pre médiá a v médiách, lepšie využívanie sociálnych sietí a lepšiu koordináciu všetkých účastníkov. Okrem toho pripravuje Pro-Hokej aj niekoľko ďalších projektov, o ktorých bude informovať neskôr. "Kluby majú eminentný záujem vyjsť na túto cestu vzrušujúcich noviniek, každý ide v ústrety, aby sa nám ich podarilo čo najrýchlejšie a najkvalitnejšie uplatniť. Mám z toho fantastický pocit. Na prvé štyri týždne sme si urobili jasný plán a musím povedať, že sme toho stihli veľmi veľa a povedal by som, že sme plán aj prekročili," zhodnotil svoje začiatky na poste.

Lintner verí, že lepší marketing prinesie do rozpočtu Pro-Hokeja i jednotlivých klubov podstatne viac peňazí ako tomu bolo doteraz a preto smelo vyhlásil, že ak sa tak nestane, je pripravený zložiť svoju funkciu: "Som o tom presvedčený. Pokojne môžem povedať, že ak nestúpne rozpočet, tak sám po sezóne odstúpim. Inak by môj príchod sem stratil zmysel."

Všetky nové kroky a projekty prerokoval so zástupcami jednotlivých klubov a ďalšími partnermi. Tí podľa jeho slov boli rovnako zapálení do zmien, čo ukazuje na veľkú súdržnosť. Lintner to uviedol na príklade 3. dodatku v hráčskych zmluvách, ktorý hovorí, že v prípade, ak klub nevyplatí hokejistovi plat do 30 dní od termínu splatnosti, ten môže jednostranne vypovedať zmluvu. Slovenské kluby sa pritom dlhodobo trápia s finančnými problémami a niektoré sa im nevyhli ani pred nasledujúcou sezónou. "Nebol to krok vyžiadaný od hráčov, ale bol to krok Pro-Hokeja, aby sme túto tému, ktorá vytvára veľmi negatívny obraz, postupne odstránili. Treba to chápať ako obrovské gesto, ktoré vyšlo z iniciatívy klubov. Tie do toho išli napriek nepriaznivej ekonomickej situácii, čo ukazuje, že tu naozaj nastáva zmena z presvedčenia. Pritom to vôbec nebol jednoduchý krok," uviedol.

Do slovenskej najvyššej súťaže sa postupne vracajú starší skúsení hráči. V Nitre pôsobí Jozef Stümpel, v Bystrici Michal Handzuš a v Košiciach napríklad ďalší majster sveta z Göteborgu 2002 Martin Štrbák. "Je to super. Ten trend, ktorý sme nastavili možno už počas môjho pôsobenia a mojich kamarátov v Trenčíne, sa rozvíja ďalej. Peter Podhradský začne sezónu v Nitre, Peter Mikuš išiel do Trenčína, Bulík hrá v Žiline. Čím ďalej, tým viac chlapcov bude vážnejšie zvažovať zotrvanie na Slovensku pred odchodom do zahraničia. Veríme, že nebude trvať veľmi dlho a výsledky našej práce budú hmatateľné a najviac v tom, že bude stále viac a viac kvalitných hráčov v našej lige."

Lintner by z nej chcel spraviť ľahšiu cestu do národného tímu. Upozornil však, že nie v takých podmienkach, aké nastali po volebnom kongrese a bojkote viacerých reprezentantov. "Stále je tu téma ohľadom vyhlásenia našich reprezentantov, ktorí sú všetci prakticky zo zahraničných líg. Dáva to síce priestor extralige, aby sa dostala do reprezentácie vo väčšej miere, no na základe takejto situácie sa z toho netešíme. Veríme, že sa to vyrieši k spokojnosti reprezentantov a napriek tomu dokážeme vyprodukovať dostatok hráčov v našej lige, ktorí budú pripravení na medzinárodný hokej i na majstrovstvá sveta. Náš zámer je vytvoriť predpoklady, aby sme videli niekoľko hráčov z ligy na majstrovstvách sveta," uviedol Lintner.

Neúspešný prezidentský kandidát zo spomínaných volieb musí ako šéf Pro-Hokej spolupracovať aj so staronovým vedením národného zväzu. Vzájomný vzťah medzi oboma organizáciami je podľa neho jasne stanovený a zatiaľ funguje. "Máme trojročnú zmluvu, v ktorej sú jasné podmienky. Pri stretnutí sme si jasne deklarovali, či už z našej strany, alebo strany zväzu, že tie podmienky budeme dodržiavať. V tomto smere nie je čo viac riešiť," dodal.