Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Líšky nechávajú pozíciu favorita Košiciam, Faith čaká ťažkú sériu

Na snímke radosť hráčov HK Dukla Ingema Michalovce z víťazstva v zápase po predĺžení v dohrávke 33. kola Tipos extraligy HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce v Poprade v nedeľu 6. marca 2022. Foto: TASR - Milan Kapusta

Zatiaľ čo Michalovčania pasujú do role favorita Košičanov, nedávna bilancia naznačuje vyrovnanú sériu bez jednoznačného favorita.

Michalovce 22. marca (TASR) - Hokejisti Michaloviec sa v základnej časti extraligy umiestnili vyššie než Košičania, no za favorita série považujú súpera. "Veľa indícií napovedá tomu, že by ním mali byť," poznamenal asistent trénera Juraj Faith.

Tímy Michaloviec a Košíc boli už niekoľko týždňov pred koncom základnej časti plece pri pleci na 4. a 5. mieste. Vidina ich vzájomnej konfrontácie vo štvrťfinále play off sa naplnila. Pôjde o ich prvý súboj vo vyraďovacej časti v extraligovej histórii. "Očakávam ťažkú sériu, ktorú budú rozhodovať maličkosti. Aj keď sme my skončili na štvrtom mieste a Košice na piatom, favoritom sú oni. Majú históriu, v sezóne 2021/2022 oslavujú storočnicu a k dispozícii majú široký káder. My sa sústredíme sami na seba. Všetci z osmičky najlepších chcú ísť ďalej a ani my nie sme výnimka," povedal Juraj Faith pre novinyzemplina.sk. Séria bude špecifická nielen pre Faitha, ale aj pre viacerých jeho zverencov, ktorí majú košickú minulosť.

Priamo z Košíc pochádzajú jeho synovec Juraj Faith, Jakub Suja či Miroslav Macejko a košický dres si v minulosti obliekli aj Žiga Pavlin, Dávid Mudrák, Peter Galamboš, Dávid Buc, Roman Žitný a Bruno Mráz. Postavenie v tabuľke posúva do pozície mierneho favorita Michalovčanov, ale ich útočník Roman Faith má iný názor: "Súpera do pozície favorita stavia fakt, že slávi storočnicu a Košičania budú tlačení do toho, aby postúpili minimálne do semifinále. My si to ideme užiť a dúfam, že uspejeme. Myslím si, že to bude najviac vyrovnaná séria zo všetkých. Ja osobne sa na ňu veľmi teším," povedal Roman Faith.

Zatiaľ čo Michalovčania pasujú do role favorita Košičanov, nedávna bilancia naznačuje vyrovnanú sériu bez jednoznačného favorita. Tímy delilo iba 6 bodov, vzájomné zápasy v dlhodobej časti sa skončili nerozhodne 3:3 a vyrovnaný bol aj počet získaných bodov zo vzájomných zápasov - 9:9. Michalovčania začnú sériu dvomi zápasmi na domácom ľade a svojich divákov budú mať k dispozícii aj v prípadnom rozhodujúcom siedmom stretnutí. "Atmosféra na našom štadióne vie byť fantastická a preto sme sa potešili tomu, že kapacita môže byť naplnená na sto percent. Divák vie byť šiesty hráč Michaloviec, ale to isté sa dá povedať aj o Košiciach. Hokej sa hrá pre fanúšikov a tí patria na štadión," povedal Juraj Faith.