Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Martinský hokejový klub hlási posilu so zámorskými skúsenosťami

Na archívnej snímke hráč Popradu vľavo Arné Kroták strieľa vyrovnávajúci gól na 2:2, vpravo brankár Peter Hamerlík a s č. 8 Martin Lojek (obaja Třinec) Foto: TASR/Milan Kapusta

Obranné rady Martinčanov tak privítali po majstrovi sveta z Göteborgu Petrovi Smrekovi aj ďalšiu výraznú posilu.

Martin 28. septembra (TASR) - Defenzívu hokejového extraligistu MHC Mountfield Martin vystužil Martin Lojek. Dvadsaťdeväťročný bek s bohatými skúsenosťami zo zámoria prišiel do Turca z Chomutova, s ktorým sa v uplynulej sezóne nedokázal zachrániť v najvyššej českej súťaži.

Obranné rady Martinčanov tak privítali po majstrovi sveta z Göteborgu Petrovi Smrekovi aj ďalšiu výraznú posilu. Lojek má za sebou viac ako 160 duelov v rámci dvoch najvyšších zámorských súťaží NHL a AHL. V profilige odohral dovedna len päť v drese Floridy, výraznejšie sa presadil až na farme v tíme Rochester Americans. "Robíme všetko preto, aby sme priniesli martinskému fanúšikovi víťazstvá a atraktívny hokej. Martin Lojek je jedným z hráčov, ktorý by nám mal pomôcť tieto ambície naplniť. Ide o šikovného praváka s výbornou strelou. Verím, že sa rýchlo aklimatizuje a svojimi skúsenosťami pomôže našej defenzíve," povedal na oficiálnom facebookovom profile MHC generálny manažér Martin Kalnický.

V sezóne 2010/2011 zodvihol Lojek nad hlavu majstrovský titul v českej extralige s Třincom, okrem "oceliarov" pôsobil doma na najvyššej úrovni aj v Chomutove či Pardubiciach. Národný dres si obliekol v 8 dueloch, väčší úspech na medzinárodnej scéne však dosiahol v mládežníckych kategóriách. Je držiteľom bronzovej medaily z MS hráčov do 20 rokov na prelome rokov 2004 a 2005.