Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Matej Paločko odohrá za HK Poprad aj ďalšiu sezónu

Naarchívnej snímke vpravo Matúš Paločko z Popradu. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Matej sa ukázal vo výbornom svetle, čo sa týka defenzívnych úloh a oslabení, v play off odohral výborné zápasy a ja verím, že to takto zostane, povedal tréner HK Poprad Peter Mikula.

Poprad 5. júna (TASR) - Slovenský hokejový útočník Matej Paločko bude obliekať dres HK Poprad aj v nasledujúcej sezóne. Dvadsaťpäťročný center, ktorý je odchovancom "kamzíkov", sa dohodol s extraligovým klubom na predĺžení spolupráce.

Matej Paločko vstúpi už do svojej piatej sezóny v drese popradského A-tímu. "Po finále mi prišli aj iné ponuky, ale ja som bol s vedením Popradu ústne dohodnutý na novej zmluve už počas sezóny. Som rád, že tu môžem zostať a pokračovať vo svojom rozvoji. Chcem presvedčiť realizačný tím a dostávať väčší priestor na ľade," uviedol po podpise novej zmluvy Paločko. "Chcem nadviazať na výkony v play off a pokračovať v nich," dodal pre klubový web.

"Matej sa ukázal vo výbornom svetle, čo sa týka defenzívnych úloh a oslabení, v play off odohral výborné zápasy a ja verím, že to takto zostane. Ukázal mi, čoho je schopný a dostane úlohy adekvátne jeho kvalitám," povedal tréner HK Poprad Peter Mikula.

Matej Paločko prešiel v Poprade všetkými mládežníckymi kategóriami. Dve sezóny odohral v českej juniorskej lige a v tej druhej dostal aj šancu v A-tíme v Benátkach nad Jizerou. V danej sezóne reprezentoval Slovensko na MS do 20 rokov, kde nazbieral dve asistencie v piatich dueloch. Za Poprad odohral dokopy 179 zápasov s bilanciou 16 gólov a 32 asistencií. Jeden ročník strávil na hosťovaní vo francúzskom Nice.