Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

VIDEO: Michalovce ďalej trápia Košice, znížili stav série na 2:3

Na snímke bitka v 5. zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice v Michalovciach 31. marca 2022. Foto: TASR - Roman Hanc

Šiesty duel je na programe v sobotu 2. apríla v Košiciach.

Michalovce 31. marca (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce odvrátili aj druhú hrozbu vypadnutia z Kaufland play off Tipos extraligy. V piatom štvrťfinálovom zápase zvíťazili na domácom ľade nad HC Košice 4:1 a stav série hranej na štyri víťazné zápasy znížili na 2:3. Šiesty duel je na programe v sobotu 2. apríla v Košiciach.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)



Góly: 15. Regenda (Galamboš, Doherty), 22. Regenda (Galamboš), 41. Buc (Regenda), 59. Galamboš (Galbavý) - 9. Bartánus (McPherson). Rozhodovali: Snášel, Štefik – Šoltés, Durmis, vylúčení: 4:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1373 divákov. Stav série - 2:3.

Michalovce: Williams - Pavlin, Ross, Doherty, Macejko, Mudrák, Bokroš, Mihálik - Erkinjuntti, Cameranesi, Kukuča - Regenda, Galamboš, Faith - Žitný, Mráz, Suja - Galbavý, Buc, Mašlonka
Košice: Košarišťan - Volgin, Šedivý, Snuggerud, Saucerman, Deyl, Romančík, Jacko - Klhůfek, Chovan, Paršin - McPherson, Ihnačák, Bartánus - Rogoň, Slovák, Mrázik - Jokeľ, Havrila, Milý - Vaculík

Domáci nastúpili s cieľom zopakovať výkon z predošlého vzájomného zápasu, no predovšetkým s ambíciou predĺžiť sériu. Nezačali však ideálne, keďže po vyrovnanom úvode nepostrážili Bartánusa, ktorý v 9. minúte zakončil kombináciu s McPhersonom - 0:1. V 12. minúte hostia nezvýšili náskok po akcii Chovana s Paršinom a o tri minúty domáci vyrovnali. Galamboš v ofenzívnej akcii prihral Regendovi, ktorý prekonal brankára Košarišťana - 1:1.

Michalovčanom vyšiel úvod druhej časti, v ktorom sa najskôr ubránili oslabeniu po vylúčení Regendu, ktorý následne odčinil svoj faul, keď z protiútoku prekonal Košarišťana - 2:1. Náskok domácich mohol v 26. minúte zvýšiť Ross, ale v presilovke trafil iba konštrukciu bránky. Domáci v početnej výhode vystupňovali tlak, ale gól v nej nedosiahli. V 38. minúte sa dvoch faulov dopustil obranca hostí Saucerman a hoci sa Košičania v závere druhej časti ubránili, na začiatku tretej inkasovali.

Už po ôsmich sekundách záverečnej tretiny sa presadil Buc, ktorý po spolupráci s Regendom potrestal zaváhanie košického obrancu Volgina - 3:1. Domáci sa dostali na koňa, dvojgólový náskok im dodal sebaistotu a v zostávajúcom priebehu tretej časti kontrolovali hru. V 44. minúte ich podržal aj brankár Williams, ktorý zmaril sľubnú šancu Ihnačáka. V hre Košičanov chýbal moment prekvapenia a nezmenilo sa to ani v 50. minúte počas presilovky. Hra hostí so šiestimi korčuliarmi priniesla štvrtý gól Michaloviec, o ktorý sa do prázdnej bránky postaral Galamboš - 4:1.