Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

MsHK DOXXbet Žilina - HC 07 Detva 5:6 v 2. zápase baráže o extraligu

Ilustračné foto Foto: TASR - Branislav Račko

MsHK DOXXbet Žilina - HC 07 Detva 5:6 (1:1, 0:3, 4:2) /na zápasy: 1:1/FLEŠ-SR-Hokej-baráž-extra-2.-Žilina-Detva-koniec

Žilina 13. marca (TASR) - Hokejisti domáceho MsHK DOXXbet prehrali v piatok v druhom zápase baráže o Tipsport extraligu doma s HC 07 Orin Detva 5:6 a v sérii hranej na štyri víťazstvá je vyrovnaný stav 1:1. Série sa presúva do Detvy.

MsHK DOXXbet Žilina - HC 07 Orin Detva 5:6 (1:1, 0:3, 4:2)

Góly: 4. Hudec (Drevenák), 45. Ďurkech (Hudec, Drábek), 50. Krajči (Grman, Deme), 58. Krajči (Hudec, Procházka), 60. Drevenák (Demel, Nádašdi) – 14. Themár (Petro, Predajniansky), 31. Fekiač (Zorvan), 39. Parkhouse (Graham, Kanaet), 40. Fekiač (Themár, Říha), 46. Themár (Říha), 59. Petro (Žilka) Rozhodovali: Baluška, Štefik – M. Orolin, Tvrdoň. Vylúčení: 6:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 1165 divákov.

/na zápasy: 1:1/

Druhý barážový zápas začali aktívnejšie hostia, ktorí od úvodu tretiny dobre korčuľovali a napádali rozohrávku Žiliny. V 4. minúte však inkasovali vo vlastnej presilovej hre, pretože Hudec unikol po ľavej strane a strelou z kruhu našiel Volentiera nepripraveného. Hralo sa v rýchlom tempe s početnými šarvátkami. V 12. minúte sa za pasy chytili Drevenák so Sládokom a o tri hlavy nižší kapitán Žiliny poslal obrancu hostí k ľadu. Detva však naďalej predvádzala oduševnený výkon a už v 14. minúte po prihrávke Petra prekonal Križana Andrej Themár. Naďalej sa hralo s minimom prerušení, no do konca prvej tretiny sa už stav zápasu nezmenil.

Druhú tretinu začali znovu aktívnejšie hráči Detvy, no v 22. minúte Graham ani na dvakrát Križana neprekonal. V 29. minúte v oslabení unikol obrane hostí Róbert Krajči, ale Viktor Volentier vytiahol skvelý zákrok hokejkou a zastavil puk smerujúci do bránky. Detva hrala odvážne a odvážnemu šťastie praje. V 31. minúte počas presilovej hry vypálil od modrej Zorvan a Patrik Fekiač tečoval puk za Križana. Pokračoval rýchly hokej, domáci sa snažili tlačiť, no v 39. minúte im unikol Parkhouse a rutinérsky prekonal domáceho brankára. Žilina ostala zaskočená a nesústredená, v 40. minúte to využil Patrik Fekiač, ktorý úzavrel skóre po druhej tretine na 4:1 v prospech hostí.

Dej tretej tretiny by lepšie nenapísal ani tvorca hororov Alfred Hitchcock. V 45. minúte vykresal iskierku nádeje pre domácich Ďurkech, ktorý od modrej čiary prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Hostia však kontrovali o minútu neskôr, keď chybu obrany využil Themár. Stav bol 2:5, no domáci nezložili zbrane. V 50. minúte Krajči znížil na 3:5, aby v 58. minúte ten istý hráč dotiahol Žilinu na rozdiel jediného gólu. O minútu neskôr však unikol obrane "vlkov" Petro a pomedzi nohy Križana vsietil šiesty gól Detvy. Domáci odvolali brankára, 27 sekúnd pred koncom prestrelil Volentiera Drevenák, no domácim už nezostali sily na zvrat. Detva tak prekvapujúco zvíťazila v Žiline 5:6 a vyrovnala stav barážovej série na 1:1.

Peter Mikula, tréner Žiliny: "My sme dnes doplatili na našu nepripravenosť na prvé dve tretiny. Tie boli strašné a v tretej tretine to bolo naháňanie zajaca. Samozrejme, séria je stále 50 na 50, Detva vyhrala u nás, my musíme u nich. Musíme si však uvedomiť, že zápasy barážovej série sú o ďaleko väčšej zodpovednosti. Znovu sa potvrdilo, že máme problém s tým, čo nás tlačilo počas celej sezóny a to je zakončenie."

Dušan Kapusta, tréner Detvy: "Sme radi, že sme zvládli hlavne záver zápasu a dnes sa potvrdilo, že každý zápas baráže je o inom. My sme si dnes veľa povedali najmä k prvej tretine včerajšieho zápasu, chlapci hrali tak ako mali a s trochou šťastia v zakončení sme súperovi odskočili na rozdiel 3 gólov. Tretia tretina bola hektická, ale som rád, že sme ju dotiahli do víťazného konca."