Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

MsHK Žilina a jeho fanklub sa ohradili voči vyjadreniam B. Bystrice

Zľava Tomáš Demel (Žilina), Lukáš Handlovský (Banská Bystrica), Matej Cuník a Milan Drevenák (Žilina) v zápase 45. kola hokejovej Tipsport extraligy HC05 Banská Bystrica - MsHK DOXXbet Žilina, archívna snímka Foto: TASR - Branislav Račko

V nedeľňajšom dueli 35. kola Tipsport Ligy domáci organizátori Banskej Bystrice nevpustili na tribúny priaznivcov hostí.

Žilina 5. januára (TASR) - Vedenie hokejového klubu MsHK Žilina sa v utorok ohradilo k vyjadreniam zástupcov HC 05 iClinic Banská Bystrica ohľadne udalostí, ktoré sa odohrali v nedeľňajšom vzájomnom dueli 35. kola Tipsport Ligy oboch klubov v B. Bystrici (5:3), keď domáci organizátori nevpustili na tribúny priaznivcov hostí.



Športová redakcia TASR vydáva stanovisko MsHK Žilina aj vyjadrenie fan klubu MsHK Žilina v plnom znení:



"Vysoko si vážime všetky fan kluby, ktoré podporujú svoje tímy na zimných štadiónoch súperov a zaráža nás nepravdivá informácia o nevhodnom správaní žilinských fanúšikov. Na každom zimnom štadióne majú samotnú bezpečnosť na starosti bezpečnostní manažéri, ktorí v prípade akýchkoľvek problémov musia navzájom komunikovať. (Bezpečnostného manažéra MsHK Žilina nikto nekontaktoval a neinformoval o situácii pred alebo počas zápasu.) Podľa našich neoficiálnych informácií nebol nikto po 'zasypaní kameňmi a pyrotechnikou' zranený ani zadržaný.

Dištancujeme sa od oficiálneho vyjadrenia HC 05 iClinic Banská Bystrica v znení: 'Stanovisko vedenia MsHK Žilina považujeme za unáhlené a neadekvátne, nakoľko prítomní zástupcovia žilinského klubu na štadióne v Banskej Bystrici sa s našim postupom stotožnili.' Nakoľko žiadny zo štatutárnych zástupcov vedenia klubu na zápase v Banskej Bystrici nebol, čiže toto tvrdenie nie je pravdivé a je účelové.

Vzhľadom na tieto udalosti chceme zdôrazniť, že v DOXXbet aréne sú vítaní slušní fanúšikovia zo všetkých klubov a to aj z Banskej Bystrice. Veď sú to práve oni, pre ktorých sa hokej hrá, ktorí dokážu vytvoriť skvelú atmosféru a sú tým našim "šiestym hráčom".



MsHK DOXXbet Žilina"



Na predstavenstvo klubu boli pozvaní aj zástupcovia fanúšikov a podali vysvetlenie k organizovanému výjazdu do Banskej Bystrice.



Vyjadrenie fan klubu MsHK Žilina:

"Včas a podľa dohody sme pred konaním zápasu oznámili zodpovedným ľuďom v Banskej Bystrici, že prídeme na zápas. Bolo nám oznámené, že nám poskytnú 96 lístkov. Pri stretnutí na vlakovej stanici v Žiline nás bolo približne 200. Pred nástupom do vlaku sme od zástupcu PZ SR dostali informáciu, že je pre nás vyčlenený väčší sektor pre cca 200 ľudí, a preto sme nastúpili do vlaku všetci. Počas celej cesty vlakom do Banskej Bystrice nás sprevádzala polícia. Cesta prebehla bez problémov, čo môžu potvrdiť aj zástupcovia polície. Po príjazde do Banskej Bystrice sme v sprievode polície išli všetci v jednej skupine na zimný štadión. Počas presunu na zimný štadión sme použili kontrolovanú pyrotechniku. Po príchode pred zimný štadión sme sa zhromaždili na jednom mieste stále pod dohľadom polície. Zástupca fan klubu išiel prevziať lístky, kde mu bolo oznámené, že majú len 96 lístkov. Po našich prosbách sa situácia zmenila a boli nám ponúknuté aj lístky do sektoru na sedenie za cenu 5 eur. Súhlasili sme aj s touto cenou a chceli sme ich kúpiť. Avšak situácia sa opäť zmenila a bolo nám oznámené, že lístky nedostaneme z dôvodu obáv o zničenie sedadiel. Sústavné naťahovanie času a poskytovanie informácie 'o chvíľu Vás pustíme' trvalo asi hodinu a pol. Počas celej doby čakania sme boli verbálne napádaní usporiadateľmi. Polícia vyhodnotila situáciu ako bezpečnú a odporučila usporiadateľom, aby nás pustili v ich sprievode sledovať zápas vo vyhradenom sektore.

Aj napriek odporučeniu polície nám vstup na zápas nebol umožnený. Nechali nás stáť pred zimným štadiónom na mraze a nebolo nám ani umožnené použiť toalety, keďže máme vo fan klube aj ženy tak to bolo dosť zarážajúce a smutné.

Napriek tomu, že sme mali pred cestou všetko dohodnuté nás mrzí, že sme nedostali možnosť povzbudiť našich chalanov...

Na záver chceme povedať, že nás neodradilo nekorektné správanie BB klubu. Sme fanúšikovia a v našom FAN tíme povzbudzujú otcovia aj ich synovia. Budeme naďalej pokračovať vo fandení a vytvárať tú správnu atmosféru pre náš tím na štadiónoch."