Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tipsport Liga

Nádej Piešťan na zotrvanie v extralige žije, primátor sľúbil pomoc

Hráči Piešťan, archívne foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Situácia okolo piešťanského hokeja bola v uplynulých dňoch veľmi turbulentná.

Piešťany 13. júla (TASR) - Hokejovému klubu ŠHK 37 Piešťany stále bliká nádej na zotrvanie v najvyššej slovenskej súťaži. Hoci sa vedenie "havranov" už dohodlo s MHK 32 Liptovský Mikuláš na podmienkach prevodu licencie, stále nie je vylúčené, že v extralige napokon zostane. Pomoc finančne sužovanému klubu totiž najnovšie prisľúbil primátor mesta Miloš Tamajka.

Situácia okolo piešťanského hokeja bola v uplynulých dňoch veľmi turbulentná. Na začiatku minulého týždňa sa už zdalo, že je jeho extraligový koniec neodvratný. Iskierka nádeje na záchranu súťaže v Piešťanoch však ešte žije, v priebehu uplynulého týždňa totiž prebehli rokovania medzi primátorom Piešťan Milošom Tamajkom a prezidentom ŠHK 37 Jaroslavom Lušňákom.

"Môžem potvrdiť, že sa dali veci do pohybu, no zatiaľ nič nie je definitívne. Primátor mesta Miloš Tamajka sa však zasadil za pomoc hokeju a požiadal nás, aby sme zatiaľ zastavili rokovania o predaji licencie. V priebehu uplynulého týždňa sme absolvovali niekoľko rokovaní a taktiež sme spoločne jednali s jedným investorom. Ako to dopadne, ukážu najbližšie dni. Môžem povedať, že máme od primátora prisľúbené, že zvolá mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktorého súhlas je potrebný a bude sa na ňom riešiť téma hokej," uviedol Lušňák pre klubovú webstránku shk37piestany.sk.

Vedenie ŠHK 37 nedokáže v tejto chvíli garantovať, že stihne pripraviť všetky potrebné náležitosti pred štartom novej extraligovej sezóny. Veľké investície sú nevyhnutné na opravu strojovne, aby bolo vôbec možné vytvoriť ľad. A-tím preto ani nezačal so spoločnou letnou prípravou. Klub stále dlhuje hráčom peniaze, na nedávnom spoločnom stretnutí sa však aspoň dohodli na splátkovom kalendári so záverečnou splátkou v októbri 2015. Najvyššia súťaž by sa tak mohla vrátiť do Liptovského Mikuláša, ktorý plánuje odkúpiť od "havranov" extraligovú licenciu.