Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Nitra žiada, aby zvyšné finálové duely viedli medzinárodní rozhodcovia

Na snímke tréner Nitry Antonín Stavjaňa v treťom zápase finále play off hokejovej Tipsport Ligy HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 16. apríla 2016 v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Branislav Račko

Klub touto formou reaguje na rozhodnutia rozhodcov v prvých štyroch finálových zápasoch.

Nitra 18. apríla (TASR) - Hokejový klub HK Nitra sa obrátil na Komisiu rozhodcov Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) so žiadosťou, aby zostávajúce finálové zápasy Tipsport Ligy 2015/2016 proti Banskej Bystrici pískali medzinárodní rozhodcovia. Funkcionári tímu spod Zobora s ňou však neuspeli, komisia si za výkonmi rozhodcov stojí a aj stredajší 5. finálový duel budú viesť slovenskí arbitri.

KR SZĽH prostredníctvom svojho predsedu Petra Országa poskytla TASR svoje stanovisko k požiadavke nitrianskeho klubu: "Požiadavka o delegovanie medzinárodných rozhodcov na zvyšné finálové stretnutia Tipsport Ligy bola adresovaná výlučne na Pro hokej a predsedovi KR SZĽH - Ing. Petrovi Országovi, ktorý je momentálne na MS 18 v USA vo funkcii Supervisor-a IIHF. KR SZĽH a ani sekretár KR SZĽH takúto požiadavku neobdržali. Hneď po 4. finálovom stretnutí bola na základe vyhodnotenia výkonov rozhodcov zverejnená nominácia na nasledujúce 5. finálové stretnutie za účasti výlučne slovenských rozhodcov, na ktorej KR SZĽH trvá a nevidí dôvod ju meniť. Za výkonmi rozhodcov v doterajších stretnutiach stojíme a majú plnú dôveru KR SZĽH. KR SZĽH zároveň vyhlasuje, že neeviduje žiadnu neoficiálnu žiadosť alebo prosbu zo strany HK Nitra o delegovanie zahraničných rozhodcov počas finále, semifinále, alebo pred začiatkom finálovej série. KR SZĽH taktiež do dnešného dňa neeviduje žiadnu oficiálnu sťažnosť na výkony rozhodcov v tohtoročnom play off Tipsport Ligy zo strany ktoréhokoľvek klubu, ktorý nastúpil na stretnutia play off."

Nitrania sú taktiež pripravení znášať všetky náklady, ktoré súvisia s delegáciou zahraničných rozhodcov. Klub touto formou reaguje na rozhodnutia rozhodcov v prvých štyroch finálových zápasoch. V treťom zápase sa museli zaobísť bez Branislava Mezeia, vo štvrtom zápase prišiel tím Antonína Stavjaňu o Petra Ordzovenského, ktorého čaká pravdepodobne operácia zlomenej kľúčnej kosti.

Pro-Hokej nemá výhrady k slovenským rozhodcom

Riadiaci orgán hokejovej Tipsport Ligy, spoločnosť Pro-Hokej zareagovala na žiadosť HK Nitra, ktorá požiadala o delegáciu medzinárodných rozhodcov na zostávajúce finálové zápasy.



K žiadosti HK Nitra sa na Facebooku vyjadril šéf Pro-Hokeja Richard Lintner: "Riadiaci orgán súťaže Pro-Hokej nemá vážnejšie výhrady k rozhodovaniu doterajších zápasov Slovnaft play off Tipsport Ligy, avšak evidujeme súčasnú situáciu, kedy je k dispozícii menší počet rozhodcov pre finále než bolo pre štvrťfinále či semifinále. Nitriansku požiadavku síce evidujeme, ale nemáme kompetencie na delegovanie činovníkov stretnutí. Ako riadiaci orgán však nemáme nič proti tomu, ak by sa komisia rozhodcov SZĽH rozhodla na zvyšné finálové duely delegovať kvalitných arbitrov zo zahraničia."

Zostávajúce finálové duely preto s najväčšou pravdepodobnosťou povedú rozhodcovia zo Slovenska.