Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

V Nitre začali s prípravou na novú sezónu, záujem o Pálffyho trvá

Dvadsaťdva hráčov sa v pondelok 12. mája 2014 v Nitre objavilo na prvom tréningu extraligového hokejového tímu HK Nitra počas štartu letnej prípravy. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nitra pracuje aj na príchode dvoch obrancov a jedným z nich by mohol byť Michal Juraško zo Zvolena. Novou tvárou v tíme môže byť aj zvolenský útočník Michal Chovan.

Nitra 12. mája (TASR) - Hokejisti HK Nitra v pondelok odštartovali prípravu na novú sezónu. Ešte pred jej začiatkom odišlo z tímu niekoľko hráčov a vedenie klubu momentálne intenzívne pracuje na príchodoch posíl. Riaditeľ klubu Ján Plandora sa osobne stretne aj so Žigmundom Pálffym, ktorého by rád privítal v tíme.

Vedenie klubu netají záujem o angažovanie 42-ročného bývalého reprezentanta. "Mali by sme sa stretnúť tento týždeň v Nitre," povedal Plandora pre nitra.sme.sk. Podľa uvedeného zdroja je blízko podpisu novej zmluvy aj brankár Vlastimi Lakosil, s ktorým v klube počítajú na post brankárskej jednotky. Nitra pracuje aj na príchode dvoch obrancov a jedným z nich by mohol byť Michal Juraško zo Zvolena. Novou tvárou v tíme môže byť aj zvolenský útočník Michal Chovan. "Chovan sa má vyjadriť tento týždeň, potom budeme múdrejší," uviedol Plandora.

Isté nie je zotrvanie kanoniera Romana Tománka a ani centra Tomáša Chrenka. "Tomáš má problémy s chrbtom, do prípravy sa ale zapojí a čas ukáže, či bude ešte pokračovať ako hráč, alebo sa už bude venovať naplno manažovaniu našej mládeže. Hovoríme aj s Romanom Tománkom. Chceme, aby definitíva ohľadom tohto hráča padla tento týždeň," dodal Plandora. S nitrianskym klubom sa ešte pred začiatkom prípravy rozlúčila trojica hráčov, ktorá zamierila do Česka. Brankár Kristan bude pokračovať v Pardubiciach, obranca König v Komete Brno a Martin Bača v Znojme.

Prvá časť prípravy strieborného tímu sezóny 2013/2014 bude trvať do 1. júla, potom budú mať hráči tri týždne voľno a následne ešte pred príchodom na ľad absolvujú týždeň tréningov na suchu. Tím povedie dvojica Antonín Stavjaňa - Andrej Kmeč. "Doterajšiemu asistentovi Karolovi Kolečánimu skončila zmluva. Klub mu ponúkol pozíciu hlavného trénera v juniorke. Tréner Stavjaňa si ako svojho asistenta vybral Andreja Kmeča," povedal pre TASR športový manažér Róbert Panis.

Fotogaléria: Tréning HK Nitra