Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Nitrania zvíťazili nad Košicami 3:2 a vyrovnali stav série na 2:2

Na snímke gólová radosť hokejistov Nitry vo štvrtom zápase finále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 14. apríla 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Finále sa presúva do Košíc a určite sa ešte vráti pod Zobor.

Nitra 14. apríla (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili v pondelok vo štvrtom finálovom dueli play off Tipsport extraligy 2013/2014 na domácom ľade nad HC Košice 3:2. Vyrovnali tak stav série na 2:2 na zápasy. Finále sa presúva do Košíc a určite sa ešte vráti pod Zobor.

Košice sa ujali vedenia už po 85 sekundách hry, Jenčík po peknej prihrávke Češíka prekonal Kristana v bráne Nitry. V ďalších minútach Nitrania vyvinuli tlak v snahe vyrovnať, no hostia podnikali nebezpečné protiútoky pred Kristana. V závere prvej tretiny sa hra priostrila a domáci Henrich Ručkay musel odísť do kabíny za vrazenie súpera na mantinel.



Tvrdé zákroky videli diváci aj v druhej tretine, v 27. minúte dostal trest v hre Lukáš Novák za napadnutie Štrbáka a rovnako ako Ručkay v zápase dostal stop. Štrbák opustil ľadovú plochu na nosidlách. V 36. minúte prišlo vyrovnanie, Chrenko po závare pred bránou hostí poslal puk do siete a o tri minúty otočil stav strelou spomedzi kruhou Kováčik. V poslednej minúte opäť zrovnal stav Košičan Spilar, a tak na druhú prestávku odchádzali tímy za stavu 2:2.

V úvode tretej časti zápasu mohol skórovať Bajtek, no trafil iba tyč Staňovej brány. V polovici tretiny si sadol na trestnú lavicu Cebák a domáci presilovú hru využili, Kováčik kurióznym gólom stanovil výsledok na konečných 3:2 pre Nitru. Stav na zápasy je po štyroch stretnutiach vyrovnaný 2:2, finálová séria pokračuje v Košiciach.
Na snímke zranený obranca Martin Štrbák z Košíc na nosidlách vo štvrtom zápase finále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra - HC Košice 14. apríla 2014 v Nitre.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Štrbák skončil s prasknutou lebkou

Slovenský hokejový obranca Martin Štrbák z HC Košice skončil po pondelkovom štvrtom finále play off Tipsport extraligy 2013/2014 v nemocnici s prasknutou lebkou. V druhej tretine ho fauloval protihráč Lukáš Novák a kapitána "oceliarov" museli vyniesť na nosidlách.

Novák dostal trest v hre a zápas nedohral. Podľa informácií lekára východniarov Tomáša Ševčíka má Štrbák prasknutú lebku na dvoch miestach.

štvrtý zápas finále play off

HK Nitra - HC Košice 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) /na zápasy: 2:2/

Góly: 36. Chrenko (Kováčik, Mráz), 39. Kováčik (Nádašdi), 51. Kováčik (Nádašdi) - 2. Jenčík (Češík, Cebák), 40. Spilar. Rozhodovali: Baluška, Kubuš - Valach, Šefčík, vylúčení na 2 minúty: 2:6, vyšší trest: H. Ručkay (vrazenie na mantinel) 5+DKZ, trest v hre: L. Novák (napadnutie) DKZ, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov.

zostavy:

HK Nitra: Kristan - Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Ďurkech, Bača - H. Ručkay, Kováčik, J. Ručkay - L. Novák, Stümpel, Tománek - Bajtek, Chrenko, Segľa - Piačka, Lelkeš, Mráz

HC Košice: Staňa - Štrbák, Cebák, Deyl, Klouček, Šeda, Kolba, Macejko, Skalický - Jenčík, Bartoš, Spilar - Bartánus, Marcinko, Hrnka - Sojčík, Češík, Bicek - Jokeľ, Chovan, Hinďoš

Hlasy po zápase:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Bol to zápas tvrdý, vypadli nám dvaja útočníci, ktorí zbytočne faulovali. Toto si nemôžeme dovoliť, nemáme taký široký káder ako Košice, nemôžeme tú medzeru tak ľahko zaplniť."



Anton Tomko, tréner Košíc: "Opäť zápas o jednom góle, držali sme krok s Nitrou, napokon rozhodol nešťastný gól. Dnes odchádzame s prehrou."

Atmosféra v Nitra aréne po víťaznom zápase