Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Nitra je definitívne bez Pálffyho, no možno s Richardom Mrázom

Hráči extraligového hokejového tímu HK Nitra pod vedením trénera Antonína Stavjaňu začali druhú fázu predsezónnej prípravy na ľade v Nitre 28. júla 2014. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Tréner vicemajstrov Antonín Stavjaňa mal k dispozícii takmer kompletný káder, vedenie ráta už len s malým zmenami.

Nitra 28. júla (TASR) - Hokejisti HK Nitra v pondelok prvýkrát vykorčuľovali na ľad pred štartom novej extraligovej sezóny. Tréner vicemajstrov Antonín Stavjaňa mal k dispozícii takmer kompletný káder, vedenie ráta už len s malým zmenami. Ako pre TASR uviedol riaditeľ klubu Ján Plandora, do prípravy mužstva sa však definitívne nezapojí útočník Žigmund Pálffy.

"Rozprávali sme sa spolu minulý týždeň a uzavreli sme to, že nie. Definitívne nás neposilní, má na to nejaké osobné dôvody," komentoval Plandora možný návrat legendárneho útočníka na nitriansky ľad.

V klube panuje spokojnosť so zložením súčasného kádra, ktorý sa nebude už príliš meniť. "Máme ho už v podstate naplnený. Dnes sme sa dohodli na skúšku s brankárom Igorom Cibuľom na nejaké dva týždne, aby sa ukázal. V prípade, že bude spĺňať naše predstavy, počítame s ním na post brankárskej dvojky. Novinka je aj to, že sme dostali ponuku na Richarda Mráza zo Slovana Bratislava. V jeho prípade sa musíme dohodnúť, ako si to predstavujú oni a aby to vyhovovalo aj nám," Plandora priblížil posledné posily. "Viac v tejto chvíli riešiť nebudeme. Máme dostatok hráčov, chceme dať priestor aj mladým. Možno príde ešte niekto na skúšku," dodal.

Zo súčasného kádra sa do prípravy nezapojili americký obranca Mike Beck a klubová ikona Jozef Stümpel. "V prípade Becka musíme vyriešiť ešte nejaké administratívne záležitosti. Mal by sa k nám pripojiť okolo 8. až 10. augusta. Jožko Stümpel sa zapojí do prípravy po návrate z Ameriky."

Fotogaléria: KH Nitra v príprave


Traja brankári

Hráči extraligového hokejového tímu HK Nitra pod vedením trénera Antonína Stavjaňu začali druhú fázu predsezónnej prípravy na ľade v Nitre 28. júla 2014.
Foto: TASR/Henrich Mišovič
Trénerovi Stavjaňovi sa tak v pondelok hlásili traja brankári, deviati obrancovia a 16 útočníci. Tí sa stretli v príprave už minulý pondelok, odkedy trénovali na suchu. "Po dovolenkách sme chceli naviazať na objem a spôsob tréningov, ktorý hráči poznali predtým. Tak, aby si pred nástupom na ľad zvykli na záťaž. Päť dní sme využili na dobré tréningy, aby hráči inicializovali svoje kapacity," povedal pre oficiálnu stránku Stavjaňa.

Nitranov čaká ďalší týždeň tréningov, prvý prípravný duel odohrajú na budúci utorok doma proti kazašskému Pavlodaru. O tri dni neskôr si zmerajú sily s Novými Zámkami a potom zamieria na tradičný turnaj Rona Cup do Trenčína. Celkovo odohrajú v príprave desať duelov.

Nitra sa v uplynulom ročníku prebojovala premiérovo do finále extraligy, v ktorom nakoniec podľahla majstrovským Košiciam až v rozhodujúcom siedmom zápase série. V úvodnom kole základnej časti sezóny 2014/2015 nastúpi na ľade HK Poprad.

.

Súčasný káder:

brankári - Vlastimil Lakosil, Matej Kusy, Igor Cibuľa

obrancovia - Peter Ordzovenský, Michal Novák, Vojtěch Kloz, Mike Beck (pripojí sa neskôr), Dušan Milo, Tomáš Nádašdi, Filip Kuzma, Martin Pavlíček, Matúš Kováč, Jakub Garay

útočníci - Lukáš Novák, Jozef Stümpel (pripojí sa neskôr), Roman Tománek, Juraj Štefanka, Marek Slovák, Miroslav Pupák, Henrich Ručkay, Miroslav Kováčik, Jakub Ručkay, Filip Bajtek, Tomáš Chrenko, Edmund Piačka, Lukáš Tábi, Lukáš König, Jozef Klenko, Dávid König

prípravné zápasy Nitry:
5. august: Nitra – Pavlodar o 17.00
8. august: Nitra – Nové Zámky o 17.00
14. august: SR 20 – Nitra (Rona Cup v Trenčíne) o 16.00
15. august: HC Zlín – Nitra (Rona Cup v Trenčíne) o 13.00
16. august: Kometa Brno – Nitra (Rona Cup v Trenčíne) o 16.00
19. august: Nitra – Székesféhervár o 17.00
26. august: Olomouc – Nitra o 17.00
28. august: Nové Zámky – Nitra o 18.00
2. september: Nitra – Olomouc o 17.00
4. september: Kometa Brno – Nitra o 17.00