Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Skalica prekvapila, v Nitre zvíťazila 2:1

Na snímke fanúšikovia Skalice Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Za Skaličanov skórovali Bezúch a Štumpf.

Nitra 30. septembra (TASR) - Domáci vstúpili do zápasu aktívne a hneď v úvode sa neujal brejk Pupáka ani strela Lelkeša. Ďalšiu veľkú šancu domácich nevyužil v 6. minúte v hre 4 na 4 Lekeš po dobrej prihrávke od Lukáša Nováka. Skalica prvýkrát pohrozila v 8. minúte, kedy domácej obrane unikol Štumpf a otvoril skóre stretnutia. V 10. minúte mali hostia k dispozícii 4 minútovú presilovú hru pri vylúčení Lelkeša avšak stav stretnutia sa nemenil. Nitra v ďalšej časti pôsobila pasívne a v 18tej minúte mohli domáci inkasovať druhýkrát, kedy sa pred Lakosilom ocitol osamotený Stloukal avšak nezakončil ideálne.

V úvode druhej časti hry mal blízko ku gólu Jakub Ručkay po prihrávke od Kováčika spoza bránky. V 25. minúte Romančík podržal svoje mužstvo pri zakončení Tománeka v presilovej hre. V polovici stretnutia mala Nitra možnosť dvojminútovej presilovky 5 na 3 a po biliardovej akcii sa nemýlil Henrich Ručkay a v 31. minúte vyrovnal na 1:1. O tri minúty neskôr bol Štumpf bližšie k puku v rohu klziska, prihral osamotenému Bezúchovi a ten sa pred Lakosilom nemýlil – 2:1. Tesne pred druhou prestávkou mohol vyrovnať Jakub Ručkay ale jeho samostatný únik Romančík zneškodnil.

Stav stretnutia mohol vyrovnať na začiatku poslednej časti Štefanka, avšak trafil len ležiaceho Romančíka. V 43. minúte Henrich Ručkay strieľal bez prípravy, ale hosťujúci brankár bol pozorný. Na opačnej strane strieľal dvakrát v krátkom časovom slede Vaškovič. V 54. minúte mohol v presilovej hre pridať ďalší gól hostí Bezúch, Lakosil však dobre zasiahol ľavým betónom. Nitra neuspela v záverečnej powerplay, a tak podľahla Skalici 1:2.

HK Nitra – HK 36 Skalica 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly:
31. H. Ručkay (Tománek, Nádašdi) - 9. Štumpf (Popela), 34. Bezúch (Štumpf, Jurík). Rozhodovali: Orolin – Výleta, Tvrdoň, vylúčení: 7:8, navyše: Kováčik (Nitra) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1678 divákov

Hlasy po zápase:
Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry:
"Mali sme slabý začiatok stretnutia, dostali sme gól. Hráči riešili situácie presne naopak ako by mali. Sme v hernom kŕči, z ktorého sa musíme dostať iba zlepšenými výkonmi v ďalších zápasoch."
Štefan Mega, tréner Skalice: "My sme do Nitry išli s malou dušičkou a dali sme si za úlohu nedostať gól. Strelili sme prvý gól, čo sa nám už dávno nepodarilo. Prišli vylúčenia, inkasovali sme v početnej nevýhode. Našťastie potom sme dali druhý gól. Výborný výkon podal brankár a chcem hráčom poďakovať za obetavosť. Sme spokojní s výsledkom."