Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Nitra zdolala lídra. Košice prehrali s Popradom, tisíci zápas Bartoša

Na snímke útočník HC Košice Peter Bartoš odohral 1000. zápas v najvyššej slovenskej súťaži, vpravo dres s tisíckou mu odovzdal prezident HC Košice Juraj Mondík pred zápasom 37. kola Tipsport extraligy medzi HC Košice - HK Poprad 8. januára 2017 v Košiciach. Foto: TASR/Milan Kapusta

Trenčín si pripísal ďalšie tri body po výhre nad Martinom.

Košice 8. januára (TASR) - Piatemu východniarskemu derby v sezóne predchádzala milá udalosť, keď prezident HC Košice Juraj Mondík ocenil útočníka Petra Bartoša pri príležitosti jeho tisíceho zápasu v najvyššej slovenskej súťaži.

Domáci mohli ísť do vedenia v 4. minúte, ale protiútok dvoch proti jednému Hričina nezakončil ideálne. V 6. minúte ušiel útočník Popradu Marek Zagrapan obrancovi Vašíčkovi, ten ho zastavil nedovolene a rozhodca bez váhania nariadil trestné strieľanie. V ňom však Popradčan neprekvapil brankára Kopřivu. Domáci brankár krátko na to zmaril aj príležitosť Krotáka, ktorý sa efektne dostal do šance. Popradský veterán pripravil v 17. minúte sľubnú pozíciu pre obrancu Dindu, tomu však v dôležitom momente skĺzol puk z hokejky. Domácim sa v prvej časti nedarilo prekvapiť hostí, ktorí sa prezentovali dobre organizovanou hrou v defenzíve.

Tá im prinášala úspech aj v druhej časti. V 24. minúte si popradský brankár Šúrek poradil s príležitosťou Suju, na opačnej strane Štrauch nevyužil v 27. minúte zmätok okolo Kopřivovej bránky. V 32. minúte sa však už skóre menilo. V brejku dvoch proti jednému prihral Bondra na Hendersona, ktorý trafil puk iba ľavou nohou, no ten skončil v bránke. Jeden z hlavných rozhodcov uznal gól po tom, čo sa poradil s kolegom pri videu.

Domáci nastúpili do tretej časti s viditeľnou snahou o vyrovnanie. V prvých desiatich minútach sa hralo najmä pred Šúrekom, no jeho spoluhráči nepúšťali súpera do výhodných streleckých pozícií. Chybu Ježka v 49. minúte nepotrestal Bartoš a Šúrek krátko na to zmaril aj príležitosti Nagya či Vargu. Domáci v závere skúsili aj hru bez brankára, ale vyrovnať sa im nepodarilo.

Tisíci zápas Bartoša
Skúsený veterán má za sebou 815 stretnutí v základnej časti a ďalších 185 v play off. Bartošova méta je úctyhodná aj preto, že významnú časť svojej kariéry odohral v zahraničí. Rodák z Martina odštartoval svoju seniorskú kariéru v drese miestneho MHC. V roku 1998 prijal ponuku českého extraligistu z Českých Budějovíc, za ktorého následne odohral dve sezóny. Po tom, čo sa štyrmi kanadskými bodmi na majstrovstvách sveta v Petrohrade v roku 2000 zaslúžil o striebornú medailu slovenského tímu, nasledoval odchod do zámoria.




V ročníku 2000/2001 odohral 13 zápasov za Minnesotu Wild v NHL, v ktorých strelil štyri góly a na ďalšie dva prihral. Väčšiu časť sezóny však strávil vo farmárskom tíme Minnesoty. Po sezóne nasledoval návrat do Českých Budějovíc, v drese ktorých následne odohral ďalšie tri kompletné sezóny. Počas "výlukovej" sezóny 2004/2005 sa rozhodol pre návrat na Slovensko. Jeho kroky smerovali do Zvolena, s ktorým sa dostal do finále extraligy. Od leta 2005 bol už hráčom košického HC, odkiaľ si v sezóne 2012/2013 "odskočil" do poľského Sanoku. V drese "oceliarov" získal päť majstrovských titulov, vrátane zlatého hetriku v rokoch 2009-2011.

Peter Bartoš mal v deň jubilejného zápasu na konte celkovo 769 bodov v najvyššej slovenskej súťaži za 333 gólov a 436 asistencií. Pred duelom s Popradom mu prezident HC Košice Juraj Mondík odovzdal pamätný dres s číslom 1000, plaketu a diplom.

Pamätný dres s číslom 1000 na chrbte, gratulácia od prezidenta klubu i najlepšieho strelca v ligovej histórii. K tomu potlesk košického fanklubu. Košický hokejový veterán Peter Bartoš vstúpil v zápase s Popradom do zatiaľ trojčlenného klubu hráčov, ktorí v najvyššej slovenskej súťaži odohrali tisíc zápasov. Ten jubilejný však pre jeho tím nedopadol vôbec podľa predstáv a sám jubilant po prehre 0:1 priznal, že košickí útočníci zlyhali.

Už pred piatym východniarskym derby v sezóne bolo zrejmé, že pozornosť žurnalistov sa po zápase sústredí na Petra Bartoša. História najvyššej slovenskej súťaže pamätá doteraz pamätala iba dvojicu hráčov, ktorí odohrali tisícku duelov. Pred ním magickú hranicu zdolali iba Arne Kroták a René Školiak.

Päťnásobný ligový šampión sa počas duelu snažil, aby mohol po stretnutí hovoriť aj o svojom góle či víťazstve tímu. Ani jedno, ani druhé sa napokon nekonalo. Nielenže neskóroval Bartoš, ale ani nik z jeho spoluhráčov. A keďže Popradčania predviedli disciplinovaný výkon podporený spoľahlivou obranou i brankárom, zrodila sa druhá domáca prehra Košíc v rade. "Ako útočníci sme dnes sklamali. Súper dobre bránil, no bez gólu sa vyhrať nedá. Súper bol dobre pripravený. Keď chceme dať gól, tak sa musíme viac tlačiť do bránky. Ich brankár mal čas, všetko chytal a obrancovia to potom vedeli odstreliť preč. Je na nás útočníkoch, aby sme niečo vymysleli," vravel Peter Bartoš tichým tónom.

Martinského rodáka mohol tešiť aspoň ďalší zaujímavý artefakt do vlastnej zbierky. Dres s číslom tisíc dostal od prezidenta klubu Juraja Mondíka a následne prijal aj gratuláciu od kapitána Popradu Arneho Krotáka. Ten je zhodou okolností rekordér v počte odohratých zápasov (zatiaľ 1233). "Bola to pre mňa česť prijať gratuláciu aj od Arneho. Potešilo to. Dostal som dres, no tým to skončilo. Ďalej som sa sústredil na zápas," priznal Bartoš.

Ikona košického klubu už niekoľko sezón počúva otázky o tom, dokedy chce ešte hokej hrať. Pri významnom míľniku sa skôr naskytla otázka, či myslí na ohrozenie Krotákovho zápasového rekordu. "O tom teraz nechcem hovoriť. Dôležité je, aby táto sezóna dopadla podľa očakávaní a potom sa rozhodnem ako ďalej. Roky pribúdajú a už sa musím o seba starať. Sústredím sa na jednotlivé zápasy a idem od jedného k druhému," uviedol 43-ročný útočník. Skúsenému hokejistovi nikdy nechýbala pokora, s úprimnosťou sebe vlastnou ďakoval najbližším. "Ja som vďačný svojej manželke, rodine a rodičom za to, že mi umožnili sústrediť sa iba na hokej. Aj týmto sa im chcem poďakovať, špeciálne manželke Veronike. Malý Adam sedel na trestnej a ja som mal to "šťastie," že som bol vylúčený a chvíľu som bol pri ňom," pousmial sa najnovší člen klubu "1000."




HC Košice - HK Poprad 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól:
32. Henderson (Bondra, Zagrapan). Rozhodovali: J. Konc, Müllner - Gajan, Smrek, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 2629 divákov.

Zostavy:

HC Košice: Kopřiva - Dudáš, Deyl, Šmach, Vašíček, Šedivý, Koch, Jankovič - Bicek, Suja, Jenčík - Hričina, Boltun, Nagy - Klíma, Bartoš, Milý - Novotný, Šoltés, Varga

HK Poprad: Šúrek - Fabian, Guliajev, Suchý, Dinda, Krempaský, Ježek, Krmenčík - Bondra, Zagrapan, Henderson - Kroták, Troliga, Matúš Paločko - Hvila, Lichanec, Vorobjev - Svitana, Mlynarovič, Štrauch

Hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner HC Košice: "V úvode zápasu nám chýbal pohyb a strácali sme veľa pukov. V tejto časti hry nás podržal brankár Kopřiva. Zvýšili sme úsilie a pridali sme aj bojovnosť, ale v ďalšom priebehu stretnutia sme sa napriek tomu nedokázali presadiť proti organizovanej obrannej hre."



Marcel Ozimák, tréner HK Poprad: "Už v Nitre sme odohrali dobrý zápas a v predvedenom výkone sme chceli pokračovať. Zároveň sme chceli pridať viac disciplinovanosti. To sa nám dnes podarilo. Až do konca zápasu sme boli trpezliví, čo sa nám vyplatilo. Dali sme jeden gól, hoci sme ich mohli dať aj viac. Košičania od druhej tretiny pridali, pribudlo aj ich šancí, no ich strely boli skôr z menej nebezpečných situácií. Chlapcom patrí vďaka za víťazstvo a predvedený výkon. Pre nás sú tieto body zlaté, pretože vidíme, aká je situácia v tabuľke. Je to pre nás akoby sme získali šesť bodov."





XXXX

HK Nitra – HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)


Prvú vážnejšiu príležitosť zápasu mali domáci hokejisti, keď Meland hľadal v 3. minúte peknou prihrávkou Štefanku, ale ten puk minul. V 5. minúte podnikli domáci rýchly protiútok, ktorý zakončil presnou strelou medzi nohy bystrického gólmana Mezei a poslal Nitru do vedenia – 1:0. Už o 15 sekúnd vyhrávali Corgoni o dva góly. Pred bránu dostal presnú prihrávku Krištof a prekonal Bacashihuu – 2:0. Domáci nepoľavovali a veľkú príležitosť mal v 7. minúte Slovák, ktorý zakončoval prečíslenie 2 na 1, ale Bacashihua jeho strelu vyrazil. Brankár Nitry Halo nemal veľa práce a mierilo na neho minimum striel. Nebezpečný puk vyslal na nitriansku bránu Kafka, ktorého bekhendové zakončenie z 19. minúty zneškodnil Halo.

Začiatok druhej tretiny začali hostia o poznanie lepšie ako v prvej. Hala ohrozil strelou počas presilovej hry Matoušek, ale mladý brankár si poradil. V 28. minúte predviedli pohľadnú akciu Tvrdoň so Slovákom, ale zakončenie druhého menovaného skončilo len na Bacashihuovi. V 33. minúte mal počas presilovej hry príležitosť Tvrdoň, ale Bacashihua zasiahol lapačkou. Nitrania hrali aj naďalej aktívne a robili hosťujúcej obrane veľké problémy.



Na začiatku tretej tretiny si najskôr poradil brankár Halo so strelou Belluša a vzápätí efektne vyhlavičkoval strelu Bortňáka. Hostia začínali viac otvárať defenzívu a to mohol využiť Versteeg, ktorý zakončoval prečíslenie, ale iba do dobre postaveného Bacashihuu. V 49. minúte ušiel po ľavom krídle Ručkay, ale on ani dorážajúci Blackwater nepretlačili puk cez bystrického brankára. V 55. minúte Nitrania odskočili svojmu súperovi už na rozdiel troch gólov, keď presilovú hru využil Cope. V závere už neprišlo nič dramatické, Nitra si ustrážila víťazstvo a brankár Halo sa mohol radovať z prvého čistého konta.


HK Nitra – HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Góly:
5. Mezei (Slovák, Tvrdoň), 5. Krištof (H. Ručkay, Blackwater), 55. Cope (Tvrdoň, Milam) Rozhodovali: Stano, Hejduk – Výleta, Tvrdoň, vylúčení: 3:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3336 divákov.

Zostavy:

Nitra: Halo – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Versteeg, Meland, Korím, Piačka – Cope, Slovák, Tvrdoň – H. Ručkay, Krištof, Blackwater – Šiška, Štefanka, Macík – Bajtek, Paukovček, Šille

Banská Bystrica: Bacashihua – Maione, Wishart, Luža, Mihálik, Ďatelinka, Kubka, Ťavoda, Matuškin – Hickmott, Truchno, Buc – Kafka, Handzuš, Bortňák – Matoušek, Češík, Lamper – Belluš, Tamáši, Róth

Hlasy po zápase

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "My sme odohrali výborný zápas na čele s brankárom Halom. Celý kolektív odviedol veľmi dobrú prácu. Veľmi dobre sme si poradili s tou fyzickou prácou Bystrice, s tými nahadzovanými pukmi. Vstup do zápasu bol veľmi dobrý, premenili sme dve šance. V priebehu prvej tretiny sme si ešte vytvorili šance, ktoré sme možno chceli zakončiť až do prázdnej brány a nezahrali sme to jednoduchšie a odskočiť na väčší gólový rozdiel. Dnes jediná naša slabšia vec boli presilové hry, aj keď ten tretí gól sme dali v presilovke, ale v iných zápasoch by nás to mohlo mrzieť. Na druhej strane sme dnes hrali veľmi disciplinovane a vylúčení bolo na naše pomery minimum."



Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "My sme mali veľmi zlý vstup do zápasu, to sa týka celej prvej tretiny. Hneď v prvých minútach sme inkasovali dva góly. Nitra bola prvú tretinu jasne lepšia, rýchlejšia, dominovala v súbojoch, my sme boli všade o krok pozadu. Čo sa týka ďalšieho priebehu, tak tam sme sa trochu vzchopili a boli častejšie na puku, ale do nejakých vyložených šancí sme sa nedostali. Domáci samozrejme dobre bránili, čakali na našu chybu a tie prišli, takže myslím, že dnes domáci zaslúžené víťazstvo."



XXX

HK Dukla Trenčín – MHC Martin 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)


Veľkú šancu si vybojoval hneď v 1. minúte Tománek, no jeho strelu vyrazil Pavlas maskou. Pohrozil tiež Ručkay a na druhej strane zľava Galamboš, no otvorenie gólového skóre sa nekonalo. Hosťujúci brankár si poradil aj so Sojčíkovou pohotovou strelou blízka, na druhej strane upratal Volden puk z opäť Galambošovej hokejky. Spomínaný gólman podržal svoj tím i počas martinského tlaku, keď po chybe domácej obrany zakončoval akciu Varga.

Pre oko diváka neatraktívny hokej pokračoval i v druhej časti, divákov nezodvihol zo sedadiel ani Tománek, ktorý pálil spomedzi kruhov. Presný zásah napokon predsa prišiel, ale na druhej strane, v 26. minúte dotlačil puk do bránky Dlouhý. Dukla mohla okamžite odpovedať, Meidlova delovka zľava bola ale neúspešná. Po prísnom zvážení rozhodcu si Martinčania zahrali v početnej výhode, no Galambošovi ani Königovi od modrej sa nepodarilo zvýšiť vedenie. V 37. minúte odštartovali presilovku i Trenčania, paradoxne v obrovskej gólovej šanci boli hostia – po Hossovej chybe sa dostali dopredu dvaja Martinčania, Volden však zastavil prvotnú strelu i následnú dorážku. Domácim sa napokon podarilo vyrovnať, z prvej po Hossovej prihrávke skóroval Bagin.

Do poslednej časti naskočili oba tímy s väčším nasadením, no hre akosi chýbali strely na bránku a tak gólmani veľa práce nemali. Túto skutočnosť zmenil až Ručkay, keď sa dostal dopredu, blafáková koncovka ale za Pavlasom neskončila. Na druhej strane po Drgoňovej chybe pálil zblízka Galamboš, Volden zostal pre tento raz neprekonaný. V 54. minúte sa blysol Pavlas, keď sa postaral o Sojčíkovu strelu spomedzi kruhov, hoci sa už-už zdalo, že spomínaný brankár prepadne do bránky spolu s pukom. Naopak chybu urobil po Švecovom nahodení zľava, keď chcel zaľahnúť puk – ten mu vypadol a skončil v bránke.

HK Dukla Trenčín – MHC Martin 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly:
39. Bagin (Hossa), 56. Švec (Drgoň) – 26. Dlouhý (Surovka, Markovič). Rozhodovali: M. Novák, M. Adamec – J. Valo, M. Krajčík, vylúčení: 2:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1807 divákov.

Zostavy:

Trenčín: Volden – Bohunický, Bagin, Holenda, Cebák, Trška, Drgoň, Pavúk – Tománek, Bulík, Marc. Hossa – J. Ručkay, Sojčík, Jak. Gašparovič – D. Hudec, J. Švec, Bezúch – Briestenský, Šimun, Meidl – Pardavý ml.
Martin: Pavlas – Pulli, Dvořák, Brňák, Rusina, P. König, Pacalaj, Salija – R. Varga, Heizer, Koyš – B. Rapáč, Galamboš, Korostin – Surovka, R. Dlouhý, Markovič – Rzavský, Jurášek, R. Mráz

Hlasy po zápase:

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Zápas sme nezačali tak ako sme si priali, ťahali sme za kratší koniec a to minimálne polovicu zápasu. Hoci sme následne možno nemali viac z hry, ale dokázali sme si vybojovať šance, tie sme ale, žiaľ, nevyužili. Rozhodovalo sa teda až v závere a pri rozhodujúcom góle sme mali aj šťastie. To sme si ale asi urazili pri powerplay, lebo to bol nonsens. Myslel som, že sa zbláznim, a že sa nám to vypomstí. Našťastie sa tak ale nestalo. Sme vďační za tri body, opäť nás podržal skvelý brankár."

Pavel Paukovček, tréner Martina: "V prvých dvoch tretinách sme mali rozhodnúť o výsledku. Chlapci sa síce tlačia do bránky, ale nepadá nám to tam. Opäť sme smolným gólom na konci prehrali zápas a naozaj už neviem, že či sme pobosorovaní alebo čo sa to deje. Je to strašné z akých šancí nedáme góly."


XXX

MsHK DOXXbet Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)


Súboj dvoch tímov z jedného kraja priniesol v prvej časti zaujímavý hokej. V úvode hrali Liptáci presilovku, ale nedokázali ju využiť, ani vážnejšie ohroziť Tomeka. Žilinčania postupne získavali prevahu a v 8. min. mal Novotný v dobrej pozícii šancu na otvárací gól, ale z pravej strany trafil iba bočnú sieť. Ďalšiu tutovku mal na hokejke kapitán vlkov Hovorka, no namiesto strely volil blafák do ľavej strany a Nagy jeho úmysel vystihol. V 18. min. však už domáci viedli, keď Rogoň pekne vytiahol puk spoza brány až medzi kruhy a z otočky prekonal gólmana hostí. Necelú polminútu pred prvou sirénou však Šiška strelou od modrej prekonal Tomeka a vyrovnal.

Vyrovnané skóre dlho neostalo. Hostia pykali hneď pri svojom prvom vylúčení v zápase, keď Hruška v 24. min. poslal strelou spoza pravého kruhu domácich opäť do vedenia. Liptáci potom vyrovnali hru, snažili sa aj o vyrovnanie skóre, ale Tomek držal pre svoj tím priaznivý stav a jeho spoluhráči veľmi hostí do zakončenia nepúšťali. V 35. min. domáci zabojovali a pri signalizovanom vylúčení hostí sa dokázali presadiť, keď Hovorkova strela prešla Nagymu cez výstroj a číhajúci Stupka ju dorazil do siete. O tri minúty sa presadil aj Hovorka, keď mu Ondruš posunul puk na ľavý kruh a kapitán vlkov príklepom prestrelil brankára hostí.

Hostia do tretej časti nastúpili v bráne s Križanom a hoci úplne premárnili presilovku, ktorú hrali od 45. min., predsa len sa im podarilo znížiť. V závere 48. min. totiž Brejčák spoza vlastnej brány rozohral puk iba na hokejku Jakuba Sukeľa a útočník Liptákov ponúknutú šancu na gól zužitkoval. Hostia sa potom ani v ďalšej početnej výhode nedokázali dostať k poriadnemu ohrozeniu Tomekovej brány, no neustále sa snažili o ďalší gól. V aktivite ich však pribrzdilo vylúčenie Nádašdiho, po ktorom im už neostalo veľa času na zdramatizovanie zápasu. Skúsili síce 87 sekúnd pred koncom power play, ale neboli v nej úspešní a vlci si tak pripísali nad Liptákmi tretie víťazstvo v sezóne.

MsHK DOXXbet Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Góly:
18. Rogoň (Gmitter, Prokop), 24. Hruška (Hovorka, Juraško), 35. Stupka (Hovorka, Drábek), 38. Hovorka (Ondruš, Handlovský) - 20. Šiška (Stümpel), 48. J. Sukeľ. Rozhodovali: Goga, Valach – Šefčík, Junek, vylúčení: 4:3, navyše: Gutwald (Žilina) 10 minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 909 divákov

Zostavy:

Žilina: Tomek – D. Brejčák, Juraško, Gutwald, Den. Rehák, Drábek, Macejko, Prokop, Mendrej – Handlovský, Hruška, Hovorka – J. Jurík, Húževka, Švihálek – Matis, Š. Novotný, Stupka – Rogoň, Ondruš, Gmitter

Liptovský Mikuláš: A. Nagy (41. Križan) – Šiška, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Burzala – Števuliak, Cibák, Uhrík – Uram, Kriška, J. Sukeľ – Ru. Huna, Stümpel, Ri. Huna – Lištiak, Piatka, Kabáč

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Vedeli sme, že to bude náročný zápas. Chceli sme potvrdiť piatkovú výhru nad Banskou Bystricou, ale museli sme sa pripraviť na úplne odlišný štýl hry. Mali sme v prvej tretine veľa okienok v obrane a cez prestávku bolo v kabíne rušno. Som rád, že sme v druhej tretine zápas tromi gólmi rozhodli. Je to pre nás dôležité víťazstvo, pretože máme viacero chorých a zranených hráčov a museli sme opäť rotovať zostavu.“

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: „Úvod naznačoval, že to bude dobré stretnutie, ustáli sme prvú tretinu. Škoda tej druhej, v ktorej sa súper presadil pri početných výhodách a rozhodol o výsledku. Chlapcom môžem poďakovať len za tretiu tretinu, že to nevzdali a statočne bojovali až do konca.“


XXX

HKM Zvolen - HC Nové Zámky 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)


Zápasu síce chýbala atmosféra s väčším počtom divákov, možno aj kvalita, no o dramatickosť nebola núdza. Vo vlažnejšej prvej tretine vládli na ľade domáci, najskôr sa zastreľovali L. Novák i Majdan, až potom v 14. min po učebnicovom prečíslení a spolupráci s Juríkom otvoril skóre strelou pod žŕdku voľný Šišovský. V 16. min trochu tiesnený Zuzin v nájazde stroskotal na brankárovi J. Chovanovi a odvtedy dianie na ľade už viac žičilo hosťom. Do prestávky mohol vyrovnať Cardwell, po nej šancí pribudlo, hostia poriadne zatlačili, no gól nestrelili, či už Čaládi v 27. min, alebo Sandgren a Paulovič o dve minúty neskôr. V 39. min spálil vari najväčšiu šancu Hudec, pri ktorej sa vyznamenal pohotovým zákrokom Baroš. Popri útočnej eufórii hostia občas zabudli na defenzívu a vytrestať ich za to mohli Mráz, Jurík i Šišovský a v 40. min v oslabení aj Zuzin.

Na ľade občas vzplanuli vášne, na ľade sa dosť iskrilo, s úsilím hostí konečne pretrhnúť sériu prehier v tejto sezóne vo vzájomných zápasoch. V 42. Hudec pohotovo vyskúšal pozornosť Baroša v bránke, 45. min Rehák zlyhal v ďalšej obrovskej šanci a neschopnosť hostí streliť čo len jeden gól bola povážlivá. Na druhej strane L. Novák nepremenil v 46. min samostatný nájazd, ktorým by asi hosťom už vyrazil dych, blízko ku gólu mal po teči v 51. min aj Mráz. Rozchytaný Baroš bol pre hostí najväčšou prekážkou a k čistému kontu mu dopomohli aj hostia, ktorí sa v 54. min oslabili o dvoch hráčov. V 96-sekundovej presilovke piatich na troch nastrelil Krejčí žŕdku a v samom závere si už chudobné víťazstvo 'rytieri' ubránili.

HKM Zvolen - HC Nové Zámky 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól:
14. Šišovský (Jurík, Plechanov). Rozhodcovia Majling - Kollár, Rojík, vylúčení 6:6, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1018 divákov.

zostavy:

HKM Zvolen: Baroš - M. Novák, Krejčí, Hraško, Valenta, Plechanov, Ivan, Dubeň, Habšuda - L. Novák, Puliš, Zuzin - Petráš, Mráz, Klhůfek - Majdan, Jurík, Šišovský - Síkela, Jakubík, Žilka

HC Nové Zámky: J. Chovan - Čížek, Sandgren, Cardwell, Drtina, M. Chovan, Mäkinen, Maier, Sucharda - Paulovič, Brabenec, Čaládi - Tibenský, Hudec, Saarinen - Lelkéš, Kytnár, Fábry - Lavrovs, Rehák, Tábi

Milan Staš, tréner Zvolena: "Ťažšie sme sa rozbiehali, z jedného brejku sa nám podarilo streliť gól a nakoniec sa ukázalo, že bol rozhodujúci. Bol to ťažký zápas, súper nás dostal často pod tlak, či v presilovkách, alebo v hre päť na päť, no bojovnosťou a túžbou po víťazstve sme to zvládli. Na víťaznú sériu nepozerám, no víťazstvá tešia, konečne sme asi prvýkrát v sezóne vyhrali tri zápasy v rade. Chlapci naberajú sebavedomie, takéto zápasy s tesným výsledkom sme predtým často nevedeli dohrať víťazne. Pochvalu si zaslúži brankár Baroš a aj celé mužstvo."

Štefan Mikeš, asistent trénera N. Zámkov: "Boli sme odhodlaní konečne vonku bodovať, no nevyšlo nám to. V druhej tretine sme si vytvorili tlak, mali 17 striel, nič nám nepadlo a bez streleného gólu sa vyhrať nedá. Nemám čo hráčom vytýkať, mali sme možnosti, bojovali sme, no v koncovke sme neboli rýchli, dôrazní, nemali dostatok pokoja."

Samuel Baroš, brankár Zvolena: "Závary boli, aj šťastie sme mali, no aj od nás sa pri zakončovaní odklonilo. Takto sme chceli hrať, hlavne bez inkasovaného gólu, no mohli sme ich viac streliť. Ja i môj náprotivok sme odchytali dobrý zápas. Ja som sa často zapotil, aj s vážnym zákrokom proti strele Hudeca v druhej tretine, keď mi puk skončil v lapačke. Bola to moja štvrtá nula v sezóne a vždy ma poteší. Nervozita sa prejavila na oboch stranách až do posledných sekúnd."

Tabuľka:

1. Banská Bystrica 38 23 3 4 8 134:83 79
2. Košice 38 20 7 2 9 131:83 76
3. Nitra 37 23 1 3 10 137:100 74
4. Žilina 38 17 3 4 14 123:109 61
5. Zvolen 39 18 2 1 18 115:122 59
6. Poprad 39 14 4 5 16 111:118 55
7. L. Mikuláš 38 13 5 2 18 105:121 51
8. Martin 36 15 1 3 17 97:111 50
9. Nové Zámky 38 10 4 7 17 96:113 45
10. Trenčín 39 10 5 4 20 97:124 44
Slovensko U20 20 2 0 0 18 20:82 6