Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Nitra zdolala v semifinále Zvolen presvedčivo 5:2

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Až v tomto zápase bol vo Zvolene plný štadión, zásluhu na tom majú fanúšikovia z Nitry, ktorí obsadili celú západnú tribúnu a bolo ich počuť viac ako domácich priaznivcov.

Zvolen 2. apríla (TASR) - Hokejisti HK Nitra vyhrali v sobotu v treťom súboji semifinále play off Tipsport Ligy na ľade HKM Zvolen presvedčivo 5:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:1 na zápasy.

Až v tomto zápase bol vo Zvolene plný štadión, zásluhu na tom majú fanúšikovia z Nitry, ktorí obsadili celú západnú tribúnu a bolo ich počuť viac ako domácich priaznivcov. V úvode 1. tretiny mali šance nitriansky Macík a z domácich Mráz. Po strele Semoráda mal nitriansky brankár Valent plné ruky práce. Prebiehala 8. minúta, keď domáci nezvládli situáciu po prehratom buly a Macík zblízka strelil vedúci gól hostí. O necelé 2 minúty domáci Škvaridlo vyhral súboj, prihral puk Ďalogovi a ten ho poslal do úmyselne posunutej bránky hostí, a preto gól neplatil. Po chybe Brabenca v presilovke sa dostal k puku nitriansky Kutálek, ale Baroš jeho strelu zachytil. V 15. min. Semorád netrafil prázdnu nitriansku bránku, ale vzápätí prihral puk Brendlovi, ktorý vyrovnal. V 17. minúte po chybe domácej obrany sa k puku dostal Slovák a ten plachtiac skončil vo zvolenskej sieti. V poslednej sekunde 1. tretiny skóroval aj Laliberté strelou po ľade.

V strednej časti hry Semorád opäť netrafil odkrytú bránku hostí. V 26. min. udreli Nitrania a Baroš Kutálkovu strelu pustil za svoj chrbát. Po tomto góle ho medzi žŕdkami vystriedal Cibuľa. V 28. minúte ohrozil Laliberté Cibuľu trikrát, ale ani jedna strela neskončila v bránke. V 33. min. sa v presilovke presadil Ručkay. O dve minúty poslal nebezpečnú strelu na Cibuľu Kutálek, ale gól nedal. V 37. minúte sa rútil na domáceho brankára Laliberté, Juraško ho fauloval, ale nariadené trestné strieľanie Laliberté nepremenil. Domáci potom hrali presilovku o dvoch hráčov, ale napriek tlaku neskórovali.

V 42. minúte po prihrávke J. Juríka znížil L. Jurík strelou po ľade na 2:5. V závere ešte Bagin urobil veľkú chybu, keď prihral pred domácou bránkou Slovákovi, ten však ponúknutú príležitosť nevyužil. Domáci hrali ôsmu presilovku, Semorád však netrafil puk tesne pred bránkou a v úplnom závere zápasu po sterele Demitersa zazvonila len žŕdka Valentovej bránky.

tretí zápas semifinále play off Tipsport Ligy:

HKM Zvolen - HK Nitra 2:5 (1:3, 0:2, 1:0)

Góly: 15. Brendl (Semorád), 42. L. Jurík (J. Jurík, Obdržálek) - 8. Macík (Stloukal, Štefanka), 17. Slovák (Blackwater), 20. Laliberté (Slovák), 26. Kutálek (Ručkay, Milam), 33. Ručkay (Podhradský). Rozhodovali: Baluška, Lauff - Korba, Rovenský, vylúčení: 3:8 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4490 divákov.

/stav série: 1:2/

Zostavy:

HKM Zvolen: Baroš (26. Cibuľa) – Bagin, Pokovič, Krejčí, Andersons, Habšuda, Juraško, Demiters, Hataš – Puliš, Brabenec, Semorád – J. Jurík, L. Jurík, Obdržálek - Klhůfek, Mráz, Brendl - Škvaridlo, V. Fekiač, Ďaloga

HK Nitra: Valent – Milam, Ordzovenský, Podhradský, Mezei, Baker, Kuzma, König, Piačka - Laliberté, Slovák, Blackwater – Ručkay, Beca, Kutálek - Macík, Štefanka, Stloukal - Bajtek, Bene, Pupák

Andrej Podkonický, asistent trénera HKM: "Dnes sme odohrali smolný zápas. Nitra čoho sa dotkla v našom pásme, tak z toho dali gól. Mali sme 45 striel, ale dnes nám to tam nenapadalo. Rozhodol tretí gól Nitry sekundu pred koncom prvej tretiny. Musíme dať hore hlavy. Zajtra je nový deň, nový zápas. Páčila sa mi tretia tretina, musíme však popracovať na našich presilovkách, lebo dali sme rýchlo gól na 2:5 a potom sme mali tri presilovky po sebe. Z nich mohli padnúť jeden dva góly a Nitru by sme dostali ešte pod tlak. Musíme sa vzchopiť, zajtra vyhrať a ideme do Nitry."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Odohrali sme zápas, ako to má asi v play off vyzerať vonku. Boli sme vysoko efektívni, popadali nám tam góly zo šancí. Veľmi dobre sme ubránili oslabenia, dokonca aj päť na tri. Gól, ktorý nám veľmi pomohol, bol sekundu pred koncom prvej tretiny. Po druhej tretine bolo 5:1, takže do tretej sme šli s tým, aby sme Zvolenu kazili hru a nepúšťali ich do nejakých šancí. Škoda druhého zvolenského gólu, že padol tak rýchlo. Zvolen mal ďalej nejaké šance, ale my sme to dobre ustáli. Vyhrávame v sérii 2:1, čo nás veľmi teší."

Michal Valent, brankár Nitry: "Hrali sme parádne, vieme, kde je naša sila. Super, že sme vyhrali, nezľakli sme sa súpera. K neplatnému gólu pre posunutú bránku - ja som to neriešil, rozhodol o tom rozhodca. Zajtra hráme ťažký zápas, dnes sa zregenerujeme a ideme ďalej."