Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Nitrania si pred domácim publikom veria, Nemec: Slovan čaká peklo

Na snímke zľava Daniel Gachulinec (Slovan), Filip Bajtek (Nitra), brankár Clint Windsor (Slovan) a Miroslav Pupák (Nitra) v druhom finálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra 23. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Slovanistom už nepomôže kanadský obranca Alex Breton, ktorého v tretej tretine druhého finálového duelu trafil puk do tváre.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Finálová séria hokejovej Kaufland play off Tipos extraligy sa za stavu 1:1 presúva na ľad Nitry, ktorá v utorok a stredu (18.30 h) hostí v poradí tretí a štvrtý zápas so Slovanom. Nitrania sobotným víťazstvom 2:1 po predĺžení splnili čiastkový cieľ, teda ukoristiť v Bratislave aspoň jednu výhru a dostali sa do miernej psychickej výhody.

Hráči Nitry majú povesť ofenzívneho mužstva, no otvorený hokej im v prvom finálovom dueli nepriniesol úspech a výsledkom bola prehra 4:6. V druhom súboji v hlavnom meste ukázali, že ak budú hrať zo zabezpečenej obrany a bez individuálnych chýb, majú šancu doviesť svoje snaženie k druhému titulu v klubovej histórii. "Musíme hrať defenzívne. Tituly vyhráva obrana," zdôraznil obranca Šimon Nemec. "So Slovanom sa nemôžeme začať naháňať. V druhom zápase sme ukázali, že na to máme. Keď sme hru upokojili a hrali viac z obrany, išlo nám to."

Nitrania by stav 1:1 pred dvojzápasom v Bratislave brali, pred nadchádzajúcimi súbojmi pod Zoborom preto panuje v ich šatni spokojnosť. "Áno, bol to náš cieľ uchmatnúť na Slovane aspoň jedno víťazstvo. Doma chceme vyhrať oba zápasy a preklopiť sériu na našu stranu," vyhlásil Nemec. Zverenci trénera Antonína Stavjaňu sa budú spoliehať na povestnú búrlivú domácu kulisu. Tá ich v minulosti popohnala už k nejednému cennému triumfu. "Určite, Slovan čaká peklo. Vlastne v Nitre je peklo, či príde Slovan, alebo Liptovský Mikuláš. Tešíme sa na to a verím, že nás diváci potiahnu za ďalšou výhrou," dodal 18-ročný reprezentačný zadák a bronzový medailista z Pekingu. Tréneri Nitry zrejme opäť dajú v bránke príležitosť Davidovi Honzíkovi, ktorý mal leví podiel na sobotnom víťazstve. Podľa Nemca bude dôležité, aby jeho tím podal sústredený výkon po celých 60 minút: "Nemôžeme sa nechať prekvapiť aktívnou hrou Slovana, aby nás nevtiahla domáca atmosféra. Naši fanúšikovia vedia urobiť skvelú atmosféru, ale niekedy doma mávame ťažšie začiatky. Ľudia nás podporujú a keď sa všetko spojí dokopy, môže to vyjsť."

Slovanistom už nepomôže kanadský obranca Alex Breton, ktorého v tretej tretine druhého finálového duelu trafil puk do tváre. S veľkou krvavou tržnou ranou a podozrením na zlomeninu čeľuste sa pre neho sezóna zrejme skončila. Otázny je aj štart útočníka Tomáša Ziga, ktorý v sobotu v druhej tretine po hite od Martina Vitáloša nepríjemne dopadol na hlavu a krk a museli ho z ľadu vyniesť na nosidlách. Zo štadióna ho previezla sanitka do nemocnice. Vyšetrenia našťastie neukázali žiadnu zlomeninu a odhalili iba narazenie hlavy a chrbta, jeho zdravotný stav lekári posudzujú zo dňa na deň.

Víťaz základnej časti verí, že v Nitre získa späť, čo doma stratil a vytvorí si pred návratom do Bratislavy pozíciu, ktorá mu vo finiši vynesie rekordný deviaty extraligový titul. "Nitra nám niečo zobrala, my si pre to teraz pôjdeme späť," vyhlásil kapitán Slovana Michala Sersen. "Ideme zápas od zápasu. Určite chceme vyhrať hneď ten prvý duel v Nitre. Musíme sa sústrediť predovšetkým sami na seba, vrátiť sa k našej aktívnej hre a podať čo najlepší výkon."