Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

Novotný sa vrátil do Žiliny, tá naďalej zbrojí na boj o záchranu

Štěpán Novotný zo Žiliny (vpravo) a brankár Nitry Vlastimil Lakosil v zápase 30. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a MsHK Žilina 5. decembra 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vedenie klubu nedávno získalo aj beka Michala Grmana, navyše ofenzívne rady vystužili Michal Velecký a Aleš Staněk z českého prvoligového Šumperka.

Žilina 11. februára (TASR) - Český hokejový útočník Štepán Novotný sa po necelých dvoch mesiacoch vrátil do extraligového tímu MsHK DOXXbet Žilina. Vedenie klubu nedávno získalo aj beka Michala Grmana, navyše ofenzívne rady vystužili Michal Velecký a Aleš Staněk z českého prvoligového Šumperka.

Novotný v Žiline odštartoval prebiehajúcu sezónu, pred Vianocami však tím trénera Petra Mikulu opustil a zamieril do Nitry. Pod Zoborom vydržal len mesiac a pol a pred šiestimi dňami sa stal opäť voľným hráčom. Na nový angažmán nečakal dlho, vrátil sa do Žiliny, kde sa v uplynulom období na tribúnach rozmohla hokejová eufória. "Nerád by som zaoberal záležitosťami ohľadom môjho ukončenia spolupráce v Nitre. Toto prostredie v Žiline mám veľmi rád a klub mal záujem, aby som im ešte pomohol. Prišiel som v utorok podvečer, káder sa vcelku pomenil, ale začali chodiť fanúšikovia a atmosféra je dobrá. Verím, že záver sezóny zvládneme, aby sme sa vyhli baráži," uviedol na oficiálnom webe "vlkov" Novotný.

Okrem neho získalo vedenie klubu aj dvoch českých útočníkov. "Podarilo sa nám zohnať dvoch hráčov z českého Šumperka, pretože tento tím stratil šancu bojovať o play off v prvej lige. Ide o Michala Veleckého, ktorý hrá na pozícii centra a krídelníka Aleša Staněka," dodal generálny manažér Imre Valášek.