Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Nový ročník Tipsport Ligy by mal odštartovať 2. októbra

Na snímke zľava Roman Žitný (HC Slovan Bratislava) a Jakub Kolenič (HKM Zvolen) počas zápasu 1. kola nadstavbovej časti Tipsport Ligy A-skupiny o 1.-6. miesto HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen 23. februára 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Najvyššia slovenská súťaž by mala mať 12 účastníkov. TASR o tom informoval dočasný riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Imre Valášek, ktorý vo funkcii nahradil odvolaného Richarda Lintnera.

Bratislava 1. júla (TASR) - Štart nového ročníka hokejovej Tipsport Ligy predbežne stanovili na 2. októbra. Termín by mali definitívne potvrdiť na budúci utorok na zasadnutí klubov vo Zvolene. Najvyššia slovenská súťaž by mala mať 12 účastníkov. TASR o tom informoval dočasný riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Imre Valášek, ktorý vo funkcii nahradil odvolaného Richarda Lintnera.

"Tipsport Liga by sa mala predbežne začať 2. októbra. Pevne veríme, že v nej bude štartovať 12 tímov. V priebehu tohto týždňa by sme mali definitívne vedieť, či v súťaži bude pôsobiť aj maďarské mužstvo. Základná časť bude mať 50 kôl. Najlepších šesť tímov postúpi automaticky do play off, tímy na 7.-10. mieste si zahrajú predkolo o účasť vo vyraďovačke. Zo súťaže nikto nezostúpi, priamy postup si vybojuje víťaz 1. ligy," uviedol pre TASR Valášek.