Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

Novým riaditeľom HK Poprad sa stal Peter Žifčák

Na snímke nový konateľ a výkonný riaditeľ hokejového klubu HK ŠKP Poprad Peter Žifčák odpovedá na otázky novinárov v Poprade 30. decembra 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Prvým krokom nového riaditeľa bude finančné ozdravenie klubu a od neho sa potom bude odvíjať realizácia ďalších plánov.

Poprad 30. decembra (TASR) – Novým konateľom a zároveň výkonným riaditeľom hokejového klubu HK Poprad sa stal Peter Žifčák. Na utorkovom rokovaní o tom rozhodla Správna rada klubu po tom, čo ešte pred sviatkami z funkcie odvolala Tibora Turana.

"Hľadali sme vhodného kandidáta na tento post, prihlásil sa len pán Žifčák, ktorého Správna rada napokon jednomyseľne zvolila, čomu som sa ja veľmi potešil. Jeho úlohou bude hlavne ekonomická časť a stabilizácia klubu, situáciu pozná, je s ňou oboznámený. Popradský hokej má isté problémy, ktoré treba riešiť, najmä neuhradené záväzky. Rokoval som o týchto veciach aj s riaditeľom Pro hokeja Richardom Lintnerom a prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja Igorom Nemečkom, pretože pred nami sú nielen nevysporiadané veci ale aj určité výzvy do budúcna. Mám na mysli hlavne majstrovstvá sveta 18-ročných v roku 2017, ktoré budú u nás," uviedol na brífingu prezident klubu a zároveň primátor Popradu Jozef Švagerko. Hokej podľa neho do Popradu patrí, dôkazom toho sú dobré výsledky mládežníckych klubov ale aj jeho bohatá história pod Tatrami. Švagerko dodal, že urobí všetko preto, aby sa popradský hokej dostal z problémov, v ktorých je, a aby sa udržal v extralige.



"Vážim si ponuku, ktorú som dostal, mám pred sebou výzvy, chcem zdôrazniť, že prichádzam ako krízový manažér do situácie, ktorá dnes v popradskom hokeji je. Verím, že sa nám podarí vyriešiť problémy tak, aby sme mohli realizovať ciele, ktoré sme si stanovili. Dostal som dobrú ponuku, myslím si, že je to projekt, ktorý by mohol fungovať. Sú tu veľmi silní partneri, myslím tým mesto Poprad a Aquacity. Som presvedčený, že v spolupráci s nimi a ďalšími partnermi budeme vedieť vyriešiť problémy, ktoré v súčasnosti máme," uviedol nový konateľ klubu Žifčák.

Prvým krokom, o ktorý sa bude snažiť, je finančné ozdravenie klubu a od neho sa potom bude odvíjať realizácia ďalších plánov. Žifčák potvrdil, že má prehľad o tom, aká zlá je ekonomická situácia klubu, výšku dlhov však konkretizovať nechcel. Verí, že sa mu podarí vyriešiť aj problém s licenciou. "Máme pripravené riešenie aj s problémom odchodu hráčov z klubu, nebudem to však konkretizovať predtým, ako to bude naozaj reálne. Myslím si však, že upokojíme situáciu aj v tomto smere," uzavrel Žifčák.