Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tipsport Liga

Do Zvolena prichádza posila zo Skalice

Na snímke obranca Popradu Štefan Fabián (vľavo) padá, vpravo útočník Skalice Petr Obdržálek v zápase 7. kola hokejovej Tipsport extraligy HK Poprad - HK 36 Skalica v Poprade v utorok 1. októbra 2013. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Útočník Peter Obdržálek bol v minulej sezóne druhého najproduktívnejšieho hráča Skalice.

Zvolen 30. júna (TASR) - Slovenský hokejový extraligista HKM Zvolen získal v posledný júnový deň do svojho kádra českého útočníka Petra Obdržáleka. Kluboví funkcionári dotiahli v pondelok posledné detaily ročnej zmluvy, ktorú 27-ročný krídelník podpísal v kancelárii generálneho manažéra HKM Milana Čankyho ešte v piatok dopoludnia.

Rodák z Hodonína prichádza pod Pustý hrad s vizitkou druhého najproduktívnejšieho hráča Skalice. V minulej sezóne si v drese Záhorákov pripísal 48 bodov za 29 gólov a 19 asistencií. Doteraz jeho najvydarenejšou bola sezóna 2011/2012, v ktorej ako hráč HK 36 zaznamenal 52 bodov (17+35). Aj to napomohlo tomu, že o neho prejavil záujem český extraligista z Kladna, no sezóna 2012/2013 šikovnému krídelníkovi nevyšla, časť z nej odohral v prvoligovom Písku a vrátil sa do Skalice. Obdržálek predtým hájil farby tímov českej druhej a tretej ligy, ale taktiež extraligovej Plzne (v sezóne 2010/2011).

"Kontrakt sme uzavreli na sezónu s ročnou opciou," uviedol pre klubovú webstránku generálny manažér HKM Milan Čanky. "Ja som bol rozhodnutý už pred dvomi týždňami, trochu sa to však so zmluvou vlieklo. Pred podpisom som si samozrejme zisťoval, ako to vo Zvolene je, aký je tu mančaft. Rysuje sa to dobre, môžeme sa pokúsiť zopakovať to, čo tu bolo predvlani. V každom prípade po základnej časti by som si prial byť v prvej štvorke, aby sme play off začínali doma," povedal Obdržálek, ktorý sa dosiaľ pripravoval na nový ročník individuálne.