Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Ölvecký opúšťa Trenčín

Peter Ölvecký Foto: TASR/Martin Baumann

Do konca sezóny bude hrať za Vítkovice.

Trenčín 13. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Peter Ölvecký opúšťa tipsportligový klub Dukla Trenčín. V kariére bude ďalej pokračovať v najvyššej českej súťaži, v ktorej si oblečie dres Vítkovice Steel.

Ölveckému sa nepodarilo v lete nájsť si angažmán, a preto sa rozhodol pomôcť svojmu materskému klubu. Za Duklu Trenčín nastúpil v prebiehajúcom ročníku na 12 zápasov, v ktorých strelil tri góly a pridal rovnaký počet asistencií. "Petrovi ďakujeme za pôsobenie v Dukle, za jeho pomoc k lepším výsledkom a fakt, že svojimi kúskami zabával našich fanúšikov. V novom klube mu prajeme veľa šťastia," povedal na oficiálnom facebookovom profile generálny manažér a tréner Dukly Ján Kobezda.

Vítkovice siahli po skúsenom 30-ročnom útočníkovi na základe nečakaného odchodu Rostislava Olesza do švajčiarskeho Langnau, čím sa trénerovi Ladislavovi Svozilovi rozpadla najproduktívnejšia formácia. "Dohodli sa na zmluve do konca ročníka, Peter je pripravený okamžite naskočiť do Tipsport extraligy. Vítkovice hľadali skúseného útočníka a prišli s návrhom, ktorý sa Peter rozhodol prijať. V českej extralige dosiaľ nehral, volil preto klub, kde bude mať veľa priestoru," uviedol pre hokej.cz hráčov agent Vladimír Vůjtek mladší.

"Vítkovice sú dobrou a známou značkou aj na Slovensku. Momentálne sa nachádzajú v strede tabuľky, dúfam, že im pomôžem dostať sa vyššie. Prestup sa zomlel veľmi rýchlo. Stihol som sa len zbaliť, rozlúčiť s rodinou a ráno som sa už hlásil na tréningu," uviedol slovenský útočník v rozhovore pre klubovú televíziu "oceliarov".

Ölvecký odohral uplynulé tri sezóny v KHL za Slovan Bratislava, predtým chvíľu pôsobil aj v Leve Poprad. Vo fínskej lige obliekal dres KalPy Kupio, vo švédskej SHL zasa Växjö Lakers. Na konte má aj 32 stretnutí v zámorskej NHL, a to v Nashville a Minnesote, ktorá ho v roku 2004 draftovala v 3. kole zo 78. miesta.