Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Országh má namierené do Slovana, v Bystrici ho nahradí Chudý

Vladimír Országh Foto: TASR/ Martin Baumann

Országh by mal v Slovane pomôcť aj po jazykovej stránke. Počas hráčskej kariéry pôsobil sedem sezón v NHL a veľmi dobre komunikuje po anglicky.

Banská Bystrica 17. apríla (TASR) - Vladimír Országh po dvoch rokoch končí vo funkcii hlavného trénera hokejistov Banskej Bystrice. Ako informovala oficiálna webstránka extraligového klubu, 36-ročný kouč mieri na striedačku Slovana Bratislava. Podľa denníka Šport by sa mal stať v tíme slovenského účastníka KHL novým asistentom českého kormidelníka Rostislava Čadu.

"Vladimír Országh požiadal vedenie HC '05 Banská Bystrica o uvoľnenie z postu hlavného trénera. Klub mu vyšiel v ústrety a verí, že pôsobenie v Slovane bude veľkým krokom vpred v jeho trénerskej kariére. Za odvedenú prácu mu patrí veľká vďaka," píše sa vo vyhlásení na internetovej stránke banskobystrického klubu, bronzového tímu extraligového ročníka 2013/2014.

Uvoľnený post zaujme Országhov doterajší asistent Miroslav Chudý, ktorý pôsobí v štruktúrach HC '05 už dlhší čas a ako hlavný tréner v sezóne 2007/2008 vybojoval s Banskou Bystricou postup do najvyššej súťaže. Jeho asistentom sa na lavičke "baranov" stane staronová tvár v banskobystrickej šatni Miroslav Hlinka.

Országh by mal v Slovane pomôcť aj po jazykovej stránke. Počas hráčskej kariéry pôsobil sedem sezón v NHL a veľmi dobre komunikuje po anglicky. Vedenie "belasých" už avizovalo, že chce do kádra priviesť viacerých zahraničných hráčov, medzi nimi aj posily zo zámoria.

Vedenie Slovana potvrdilo, že Országhov príchod je na dobrej ceste. "HC SLOVAN Bratislava má pre nový ročník KHL záujem o doplnenie realizačného tímu o Vladimíra Országha na post asistenta trénera. Obe strany smerujú k vzájomnej dohode, no k podpisu zmluvy zatiaľ nedošlo," uviedol klub vo vyhlásení na oficiálnom facebookovom profile.