Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Paločko strelil najkrajší gól sezóny a získal Cenu Borisa Sádeckého

Na snímke vpravo hráč HC Dukla Ingema Michalovce Matúš Paločko strieľa prvý gól, vľavo prekonaný kanadský brankár HC Slovan Bratislava Jared Coreau v zápase 26. kola Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HC Slovan Bratislava 6. januára 2023 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Víťaz Ceny Borisa Sádeckého vzišiel z hlasovania fanúšikov, ktorí vyberali spomedzi držiteľov ocenenia Krištáľový puk za najkrajší gól v jednotlivých mesiacoch sezóny.

Michalovce 22. mája (TASR) - Slovenský hokejový útočník Matúš Paločko z HK Dukla Ingema Michalovce sa stal druhým držiteľom Ceny Borisa Sádeckého za najkrajší gól v extraligovej sezóne. Svojím hlasovaním o tom rozhodli fanúšikovia, ktorých najviac upútal jeho presný zásah zo zápasu 16. kola proti Nitre. Premiérovým držiteľom ocenenia sa stal v roku 2022 Dávid Šoltés z Banskej Bystrice.

Víťaz Ceny Borisa Sádeckého vzišiel z hlasovania fanúšikov, ktorí vyberali spomedzi držiteľov ocenenia Krištáľový puk za najkrajší gól v jednotlivých mesiacoch sezóny. Paločko triumfoval v novembri. Okrem neho sa o celkové prvenstvo uchádzali aj Tomáš Záborský (september), Joakim Thelin (október), Dávid Skokan (december), Jake Elmer (január) a Denis Paršin (február).

Paločko strelil najkrajší gól sezóny v domácom zápase, keď v 43. minúte upravil na priebežných 3:2. Útočník Michaloviec vošiel do útočného pásma, naznačením strely zmiatol obrancu aj brankára, obišiel bránku a "rusnákovsky" prekonal Matta O´Connora v nitrianskej bránke.