Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Podkonický pred finále: Musíme ísť viac do bránky

Na snímke hore tréner Slovana Andrej Podkonický debatuje s rozhodcom v siedmom zápase semifinále Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice 19. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovan a Nitra nastúpia proti sebe vo finále po prvý raz v histórii najvyššej súťaže.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava majú za sebou náročnú semifinálovú sériu proti Košiciam (4:3 na zápasy), no radostnú emóciu z nej chcú využiť aj vo finále Kaufland play off Tipos extraligy proti Nitre. Po triumfe v predchádzajúcej sérii dostali deň voľna, od štvrtka sa už naplno venovali príprave na boj o zlato.

Slovan a Nitra nastúpia proti sebe vo finále po prvý raz v histórii najvyššej súťaže. Bratislavčania túžia získať v poradí svoj deviaty extraligový titul, čím by sa v počte prvenstiev osamostatnili od HC Košice. "Nič ľahké nás nečaká, ale musíme sa sústrediť na nás výkon. Začíname doma, musíme ísť krok za krokom," povedal kapitán Slovana Michal Sersen.

Slovanisti vstúpili do play off 2022 v pozícii víťaza základnej časti. Preto majú výhodu výhodu prvých domácich zápasov a v prípade potreby aj toho rozhodujúceho. V stredu dostali jeho hráči voľno, od štvrtka sa už pripravovali na prvý piatkový duel. "Ešte si niečo povieme a ideme na to. Každému je jasné, o čo tu ide. Musíme si pozrieť nejaké video a ideme na to," dodal Sersen.

Slovan zatiaľ v play off na domácom ľade neprehral. Dvakrát na ňom zdolal Prešov a štyrikrát Košice. Ťažil aj z mohutnej podpory desaťtisícového davu na tribúnach. "Sme radi, že bolo vypredané a teraz sme sa fanúšikom odvďačili. Verím, že budú pri nás aj vo finále," povedal Tomáš Zigo, strelec rozhodujúceho gólu v siedmom semifinálovom súboji s Košicami.

Bratislavčania však mali v semifinálovej sérii výpadky v zápasoch, dialo sa to najmä po tom, ako Košičania vyrovnali nepriaznivý stav. "Momentum" chceli využiť aj v siedmom zápase, po vyrovnaní na 2:2 chvíľu tlačili Slovan, ale potom sa hra vyrovnala a predĺženie trvalo len 61 sekúnd. "Musíme sa z toho poučiť. Dopadlo to pre nás dobre, ale na to si musíme dať pozor, lebo nás to môže v budúcnosti stáť zápas," upozornil Sersen.
Na archívnej snímke vľavo Joona Jääskeläinen a vpravo kapitán tímu Michal Sersen (obaja Slovan) 15. apríla 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

Tréner Slovana Andrej Podkonický po úspešne zvládnutej dráme s "oceliarmi" uviedol, že oslavy musia počkať. Hráčom dokonca nepovolil ani jedno pivo. Útočník Zigo reagoval: "My budeme oslavovať až potom. Máme ešte nejakú prácu. Všetci vieme, o čo ide, teraz sa musíme sústrediť na to. Musíme si pozrieť video z hry nášho súpera a uvidíme po prvých zápasoch ako sa to bude vyvíjať."

Pre Slovan pôjde o jedenástu finálovú účasť a prvú po návrate z KHL. Naposledy sa z titulu tešil v roku 2012. Nitru zdolal v tejto sezóne päťkrát, no tréner Podkonický vie, že táto bilancia nič neznamená: "Hráči v sérii s Košicami zo seba vydali veľa síl. Teraz nás čaká ďalšia náročná séria. Nitra hrá celý rok ofenzívny hokej, jej hráči idú do brány, čo podľa mňa chýbalo Zvolenu v semifinále. Musíme byť v tomto lepší. Majú nebezpečných hráčov ako Buček, Holešinský či Krivošík. Musíme sa dobre pripraviť."