Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

Hokejisti Popradu podľahli Nitre 3:4

Na snímke brankár Matúš Kostúr z Popradu (vpravo) a Radoslav Macík z Nitry Foto: TASR/Oliver Ondráš.

Rozhodlo sa v samostatných nájazdoch, kde jediný gól zaznamenal hosťujúci Tibor Kutálek.

Poprad 25. septembra (TASR) - Úvod stretnutia lepšie zachytili domáci "kamzíci". Tí vďaka svojej útočnej hre získali presilovku v 7. minúte, ktorú zužitkovali po necelých 60 sekundách. Na modrej napriahol Hvila a po jeho strele umiestnil puk do siete Rapáč. Po inkasovanom góle Nitra postupne zvyšovala tlak. V 16. minúte sa po Stümpelovej prihrávke dostal do šance Mezei, no Kostúrova lapačka bola proti. V závere tretiny musel byť domáci gólman v permanencii, ale pokusy z hokejok Mila a Macíka taktiež skončili vo výstroji brankára HK Poprad.

Po vhadzovaní na začiatku druhej tretiny prebrali iniciatívu okamžite hokejisti spod Zobora, po 35 sekundách hry domáceho brankára prekvapil z tesnej blízkosti Kutálek, ktorý najlepšie možne odpovedal na Stümpelovu prihrávku. Nitra sa však z vyrovnania dlho neradovala, keď pred koncom 21. minúty Kroták dorazil Hunovu strelu za Valentovo telo. Ďalej sa hralo v rýchlom tempe. V rozmedzí 35. až 37. minúty sa útočným hokejom prezentovali oba tímy. Bajtek pekne našiel na pravom kruhu Macíka, no Kostúrov betón bol v tomto momente úspešnejší. Na opačnej strane sa dobrými zakončeniami ukázali Paukovček s Kasíkom, no nitriansky brankár si taktiež strážil svoju povesť. V čase 36:26 Poprad síce strelil gól, ale rozhodca ho kvôli dosiahnutiu rukou jedného z popradských hráčov neuznal. V závere druhej tretiny "kamzíkom" nepomohol Kroták, ktorý neudržal nervy na uzde a bol poslaný predčasne pod sprchy. Nitra nasledujúcu presilovku 7 sekúnd pred koncom tretiny využila gólom z hokejky Lukáša Nováka.

Nitrania gólovo vstúpili aj do tretej tretiny, keď v 43. minúte Bajtek delovkou z pravého kruhu nedal najmenšiu šancu brankárovi Kostúrovi. Vo veľkej šanci sa následne ocitol Branislav Rapáč, ktorý spred bránkoviska namieril puk do ľavej žrde. Poprad v záverečných minútach ešte zvýšil svoj tlak, vybojoval si aj trestné strieľanie kvôli úmyselnému posunutiu bránky, no Branislav Rapáč ho nepremenil. Vyrovnávajúci gól nakoniec prišiel 20 sekúnd pred koncom, keď sa po Suchého strele z dorážky presadil Huna.

Zápas smeroval do predĺženia, no v ňom gól nepadol. Rozhodlo sa teda až v samostatných nájazdoch, kde jediný gól zaznamenal hosťujúci Tibor Kutálek.

HK Poprad - HK Nitra 3:4 pp a sn (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 8. R. Rapáč (Hvila, Suchý), 21. Kroták (Huna, Rusnák), 60. Huna (Suchý, R. Rapáč) - 21. Kutálek (Stümpel, König), 40. L. Novák, 43. Bajtek (Milam), roz. nájazd Kutálek. Rozhodovali: Lauff - Korba, Rovenský, vylúčení: 8:7 na 2 min., navyše Kroták (Poprad) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1206 divákov

Povedali po zápase
Vladimír Turan, asistent trénera Popradu:
"Pri hre piatich proti piatim sme mali súpera pod tlakom, hrali sme dobre. Po následnom ukrivdení rozhodcom sme sa dokázali dlhému oslabeniu ubrániť a v závere zápasu sme si vybudovali enormný tlak, ktorý vyústil do vyrovnávajúceho gólu. Tento gól berieme ako trojbodový a napriek krivde od hlavného rozhodcu sme radi, že sme získali jeden bod."
Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Vedeli sme, že Poprad hrá doma na malom klzisku a bude to útočný agresívny hokej. Dali sme v druhej tretine gól, no škoda že prakticky hneď sme inkasovali. V závere sme získali výhodu presilovky, no škoda že sme dali iba jeden gól. Záver sme mali lepšie zvládnuť, ale sme radi, že sme získali dva body."