Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Poprad si na domácom ľade poradil s Novými Zámkami 5:3

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Popradčania zdolali Nové Zámky tretíkrát zo štyroch vzájomných duelov v sezóne. Premiérový

Poprad 21. februára (TASR) - Hokejisti HK Poprad zvíťazili v utorkovom domácom zápase 40. kola Tipos extraligy nad HC MIKRON Nové Zámky 5:3. "Kamzíci" zostali po triumfe na 8. mieste, ale na šiestu priečku, na ktorej sú Michalovce, strácajú len tri body. Hosťom patrí siedma pozícia.

Popradčania zdolali Nové Zámky tretíkrát zo štyroch vzájomných duelov v sezóne. Premiérový gól v drese "kamzíkov" zaznamenal ukrajinský útočník Oleksandr Peresunko, keď v druhej tretine zvýšil na 3:1 pre domácich.

Tipos extraliga – 40. kolo:

HK Poprad – HC MIKRON Nové Zámky 5:3
(1:1, 2:0, 2:2)

Góly: 5. Mlynarovič (Kundrik, Paločko), 26. Bubela (Záborský), 33. Peresunko (Kotvan, Sokoli), 41. Razgals (Záborský, Kotvan), 58. Záborský (Bubela, Razgals) – 16. Jackson, 47. Múčka (Lapšanský, Ondrušek), 60. Múčka (Mamčics, Ligas). Rozhodovali: Korba, Jobbágy – Staššák, Bogdaň, vylúčení: 10:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1007 divákov.

Poprad: Peters – Kotvan, Vainio, Meliško, Drgoň, Brincko, Betker, Jasečko – Záborský, Bubela, Razgals – Peresunko, Špirko, Kukuča – Kundrik, Mlynarovič, Paločko – Valigura, Petráš, Sokoli – Dlugoš

Nové Zámky: Kantor – Chovan, Lee, Hatala, Kozák, Ligas, Mamčics, Laurenčík – Klempa, Johnson, Loggins – T. Mikúš, Jackson, Farley – Faith, J. Mikúš, Bezúch – Múčka, Ondrušek, Lapšanský


Mikula vyzdvihol výkon tímu, Majorossa mrzia nevyužité šance



Hokejisti Popradu dokázali zdolať aj tretíkrát v sezóne Nové Zámky. V 40. kole Tipos extraligy uspeli doma po výsledku 5:3 a na šieste miesto, ktoré patrí Michalovciam strácajú len tri body.

"Kamzíci" viedli na začiatku tretej tretiny už 4:1, ale potom inkasovali a museli ubrániť aj dvojminútové oslabenie 3 na 5. "Myslím si, že Zámky bojujú v takých situáciách ako my a v priebehu súťaže potvrdzovali svoju kvalitu svojím postavením v tabuľke. My bojujeme o šestku a dobre sme sa pripravili na tento duel, či už po mentálnej alebo fyzickej stránke. Musím vyzdvihnúť výkon celého mužstva, dobre sme korčuľovali, napádali a darilo sa nám aj v medzihre. Vytvárali sme si aj šance, ale to by sme neboli my, keby sme si za jasného stavu neskomplikovali situáciu. Ubránili sme však veľmi ťažké oslabenia 3 na 5 a to bol základ nášho úspechu v tomto stretnutí," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii domáci tréner Peter Mikula.

Zámky mali niekoľko presilových hier, no nedokázali využiť ani jednu a v tabuľke klesli na 7. priečku. "Musím zagratulovať Popradu, pretože v tomto zápase bol lepší. Boli rýchlejší a jediný spôsob ako sme tu mohli uspieť, boli špeciálne tímy. Mali sme šance počas presilových hier, ale nevyužili sme ich. Naopak, oni boli efektívnejší. Snažili sme vyhrávať súboje pred bránkou, vytvorili sme si aj niekoľko príležitosti, no neboli sme úspešní a preto sme prehrali," zhodnotil duel kouč hostí Gergely Majoross.

Popradčania úspešne odštartovali sériu štyroch domácich stretnutí za sebou a stále sú v hre o umiestnenie medzi prvou šestkou, ktorá zaručuje priamu účasť vo štvrťfinále. "Hrá sa 60 minút, myslím si, že sme hrali veľmi dobre v defenzíve a nedávali sme Novým Zámkom žiadne šance. Povedali sme si ako chceme hrať, posledných 6-7 zápasov má tým rovnakú tvár a vieme, čo chceme hrať. V predchádzajúcich dueloch tam boli individuálne chyby, ktoré potrebujeme odstrániť a hrať jednoducho. V každom zápase máme kvantum šancí a my vieme, že keď ich bude dostatok a duel bude tesný, dokážeme streliť aj góly. Konečne nám to začalo padať a sme radi za tri body," povedal popradský útočník Tomáš Záborský, ktorý zaznamenal v stretnutí gól a dve asistencie.

V drese hostí zabral hlavne štvrtý útok. Dva body zaznamenal Mário Múčka: "Prvá tretina bola z našej strany dobrá, pretože sme hrali vonku a uhrali sme remízu. V druhej sa nám nemôže stať, že dostaneme dva góly a o tretej sa ani nevyjadrujem. Prehrávali sme síce 1:4, dali sme gól a mali sme niekoľko presiloviek, dokonca aj 5 na 3. Nedokázali sme to využiť a preto sme si nezaslúžili tri body."