Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Poprad vyrovnal svoje záväzky, nemal by chýbať v extralige

Na snímke tréner Popradu Milan Jančuška (hore) na striedačke v zápase 7. kola hokejovej Tipsport extraligy HK Poprad - HK 36 Skalica v Poprade. Archívne foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Nová sezóna Tipsport extraligy by tak mala mať rovnaké zloženie ako vlani.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Vedeniu slovenského hokejového klubu HK Poprad sa podarilo vyrovnať svoje finančné záväzky z uplynulej sezóny a mal by tak štartovať aj v nasledujúcom ročníku extraligy.

"Oznámili nám, že vyrovnali svoje záväzky. Samozrejme, že to podlieha ešte malému šetreniu, utorňajšiemu schváleniu Výkonného výboru a uznaniu alebo neuznaniu požiadavky na udelenie licencie," uviedol pre TASR riaditeľ spoločnosti Pro Hokej Vladimír Paštinský.

Nová sezóna Tipsport extraligy by tak mala mať rovnaké zloženie ako vlani. Osem z desiatich účastníkov - Skalica, Trenčín, Piešťany, Nitra, Banská Bystrica, Martin, Žilina i majstrovské Košice vyrovnalo svoje finančné záväzky za sezónu 2013/2014 už v prvom termíne 1. augusta. O dvojtýždňový odklad požiadali iba Zvolen a Poprad. HKM ešte vo štvrtok, teda deň pred uzávierkou, deklaroval vyrovnanie finančných záväzkov voči hráčom a trénerom. Poprad síce začiatkom augusta priznal finančné problémy, no v uplynulých dňoch získal dotácie od mesta i súkromného podnikateľa Jana Telenského (obaja po 150.000 eur).