Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Primátor B. Bystrice verí, že barani získajú titul pre mesto športu

Na snímke Roman Tománek (Banská Bystrica) sa raduje z gólu na 1:0 v šiestom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport Ligy HC'05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice vo štvrtok 6. apríla 2016 v Banskej Bystrici Foto: TASR - Branislav Račko

Hokejisti HC'05 iClinic Banská Bystrica už dnes odohrajú prvý finálový zápas s HK Nitra v extraligovom play off.

Banská Bystrica 12. apríla (TASR) – Rovnako ako športová verejnosť v meste pod Urpínom aj banskobystrický primátor Ján Nosko žije v týchto dňoch vyvrcholením hokejovej sezóny. Hokejisti HC'05 iClinic Banská Bystrica už dnes odohrajú prvý finálový zápas s HK Nitra v extraligovom play off.

Do Nitry síce hlava mesta pre pracovné povinnosti nepocestuje, ale ďalšie dva zápasy, ktoré "barani" odohrajú na domácom ľade, si rozhodne nenechá ujsť. "Som presvedčený, že mužstvo je dobre nabudené, že má obrovskú podporu vo všetkých Banskobystričanoch a verím, že po vlaňajšom finále nám ten titul zostane tu, v Banskej Bystrici," konštatoval dnes pre TASR primátor.

Mesto pod Urpínom v súčasnosti kandiduje na Európske mesto športu. "Vlani to boli Košice a získali titul, predpokladám, že ten scenár bude podobný," poznamenal s úsmevom Nosko.