Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Ruský útočník Paršin sa vrátil do HC Košice, Réway v klube skončil

Na snímke zľava Jacob Cardwell (Banská Bystrica) a Martin Réway (Košice) počas hokejového zápasu 34. kola Tipos extraligy HC'05 Banská Bystrica - HC Košice 24. januára 2021 v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Ján Krošlák

Paršin už v Košiciach krátko pôsobil v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020.

Košice 13. septembra (TASR) - Ruský hokejový útočník Denis Paršin sa stal staronovou akvizíciou extraligového klubu HC Košice. V tíme "oceliarov" zároveň nepokračuje slovenský útočník Martin Réway, ktorý sa s vedením dohodol na ukončení spolupráce. "Oceliari" o tom informovali na oficiálnej stránke.

Paršin už v Košiciach krátko pôsobil v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020. V slovenskej extralige doteraz stihol odohrať deväť zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal tri góly, asistenciu, dve trestné minúty a dva plusové body. Tridsaťpäťročný krídelník následne pôsobil v drese Dinama Riga v KHL a v 44 zápasoch získal 22 bodov (12+10). "S Denisom sme boli v kontakte už niekoľko mesiacov a som rád, že sa rozhodol pre Košice. Samotné mesto a podmienky v klube sa mu počas jeho krátkeho pobytu páčili. Aktuálne dolaďujeme administratívne detaily jeho príchodu na Slovensko. Urobíme všetko preto, aby sa k tímu pripojil čo najskôr," povedal športový manažér HC Košice Gabriel Spilar. Košický klub zároveň potvrdil odchod Martina Réwaya, o ktorom sa špekulovalo už niekoľko týždňov. "Po finálnom dotiahnutí všetkých administratívnych náležitostí môžeme potvrdiť ukončenie spolupráce s Martinom Réwayom. Ďakujeme mu za odvedenú prácu a prajeme veľa šťastia v novom pôsobisku," poznamenal Spilar. Réway prišiel do košického klubu pred sezónou 2020/2021. V nej odohral celkovo 42 zápasov, v ktorých získal 31 kanadských bodov (13+18). Po sezóne sa síce dohodol na pokračovaní spolupráce, no napokon si bude hľadať nové pôsobisko.