Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Ruský útočník Pereskokov mieri do Košíc

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Pereskokov odohral sezónu 2020/2021 v drese Torpeda Nižnij Novgorod v KHL. V 22 zápasoch dosiahol bilanciu 1 gól, 4 asistencie, 2 trestné minúty a 6 mínusových bodov.

Košice 8. júna (TASR) - Do kádra hokejistov HC Košice pribudol 27-ročný ruský útočník Vadim Pereskokov.

"Veríme, že bude rozdielový hráč a fanúšikom bude prinášať radosť z hokeja," povedal športový manažér "oceliarov" Gabriel Spilar pre klubovú stránku.

Pereskokov odohral sezónu 2020/2021 v drese Torpeda Nižnij Novgorod v KHL. V 22 zápasoch dosiahol bilanciu 1 gól, 4 asistencie, 2 trestné minúty a 6 mínusových bodov. Predtým pôsobil aj vo Švajčiarsku a Fínsku, no prevažnú časť doterajšej kariéry odohral v KHL. Predtým odohral dve sezóny za Jukurit Mikkeli v najvyššej fínskej súťaže. V ročníku 2019/2020 bol s 34 bodmi (16+18) v 46 zápasoch najproduktívnejší hráč tímu. "Vadim je rýchly útočník v produktívnom veku, ktorý má bohaté skúsenosti z KHL i fínskej ligy. Je odchovanec prestížnej školy CSKA Moskva a po minulej sezóne v Nižnom Novgorode dostane v Košiciach priestor, aby ukázal nesporný talent," uviedol výkonný riaditeľ HC Košice Miloslav Klíma.