Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Sersen pokračuje v Slovane, predĺžil zmluvu o rok

Na snímke uprostred thajboxerka Monika Chochlíková vhaduje úvodné buly medzi hráčov Michala Sersena (Slovan) a Viliama Čacha (Dukla) v zápase 31. kola Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava v Dubnici nad Váhom vo štvrtok 19. januára 2023. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Súčasná zmluva sa Sersenovi končí 30. apríla 2023, no dlhoročný hráč Slovana v uplynulých dňoch jasne naznačil, že chce ešte pokračovať v aktívnej kariére.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Vedenie hokejového klubu HC Slovan Bratislava predĺžilo zmluvu s kapitánom Michalom Sersenom. Tridsaťsedemročný obranca sa dohodol s extraligistom na novom ročnom kontrakte.

Súčasná zmluva sa Sersenovi končí 30. apríla 2023, no dlhoročný hráč Slovana v uplynulých dňoch jasne naznačil, že chce ešte pokračovať v aktívnej kariére. Po osobnom stretnutí s väčšinovým akcionárom klubu Rudolfom Hrubým sa dohodol s HC Slovan na pokračovaní spolupráce. "Michal si dokázal aj v uplynulej sezóne udržiavať dôstojnú výkonnosť pre slovenskú extraligu. Spokojnosť s ním vyjadrili aj tréneri. Očakávame, že v ďalšej sezóne v Slovane bude nielen jedným z lídrov omladeného tímu na ľade i v kabíne, ale zároveň mentorom pre mladších obrancov, ktorých plánujeme postupne zapracovať do A-mužstva," povedal pre klubový web Oto Haščák, športový riaditeľ Slovana.

Sersen debutoval v Slovane v sezóne 2002/2003 ako sedemnásťročný. Celkovo odohral v klube 16 sezón, z toho sedem v nadnárodnej KHL. V uplynulých piatich ročníkoch bol kapitán mužstva. Počas kariéry získal päť majstrovských titulov, z toho štyri v Slovane. Doteraz odohral za "belasých" 764 súťažných zápasov, čím sa v tomto ukazovateli stal historickým klubovým rekordérom. V novej sezóne tak môže atakovať hranicu 800 odohraných zápasov. V uplynulom ročníku odohral za bratislavský klub 50 stretnutí základnej časti, v ktorých si pripísal sedem bodov (1+6), v šiestich dueloch play off pridal dve asistencie. Slovan vypadol už vo štvrťfinále, keď nestačil na Michalovce (2:4 na zápasy).

"Som veľmi rád, že sme s vedením našli spoločnú reč a dospeli k dohode o novej zmluve. Obzvlášť po tejto nevydarenej sezóne som cítil, že klubu, v ktorom som strávil väčšinu svojej kariéry, ešte mám čo odovzdať. Teraz je prioritou dobre sa pripraviť na novú sezónu. Verím, že v nej spoločne s ostatnými chlapcami urobíme fanúšikom radosť," povedal pre hcslovan.sk Sersen. Ten hral v minulosti aj za Avtomobilist Jekaterinburg, Spartu Praha, Lev Praha a Banskú Bystricu. Dlhoročný slovenský reprezentant získal v roku 2012 s národným tímom striebro na MS v Helsinkách.