Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tipsport Liga

Skalica zostáva naďalej extraligová, mesto odkleplo pre klub dotáciu

Hokejisti Skalice, archívne foto Foto: FOTO TASR/František Iván

Táto suma v značnej miere pomôže klubu k vyrovnaniu podlžností z predošlého obdobia a otvára tak priestor k splneniu podmienok nutných k udeleniu extraligovej licencie.

Skalica 13. júla (TASR) - Poslanci mestského zastupiteľstva v Skalici v pondelok na svojom mimoriadnom zasadnutí rozhodli o dotácii pre miestny hokejový klub HK 36 vo výške 47-tisíc eur. Táto suma v značnej miere pomôže klubu k vyrovnaniu podlžností z predošlého obdobia a otvára tak priestor k splneniu podmienok nutných k udeleniu extraligovej licencie.

"Schválenie dotácie pre skalický klub znamená, že splníme podmienky, ktoré sú stanovené k udeleniu licencie a môžeme sa začať pripravovať na novú sezónu," potvrdil pre portál srdcezahoria.sk generálny manažér HK 36 Tibor Martinčič. Extraligovú licenciu podľa neho nadobudne klub hneď, ako nebude evidovať žiadne záväzky voči hráčom, čo nastane v momente, keď budú zrealizované všetky finančné prevody.

Pre Martinčiča začína náročná práca, musí totiž dobehnúť všetky náležitosti, ktoré sú inak bežnou súčasťou posezónneho obdobia. "Prioritou číslo jeden je menovanie nového trénera. Rokovania už prebehli, máme vytypovaného kandidáta, ústne sme už s ním dohodnutí. K podpisu zmluvy by malo prísť v utorok v popoludňajších hodinách. Následne s ním budeme hovoriť o tvorbe hráčskeho kádra," dodal generálny manažér klubu.

Skaličania si v uplynulej sezóne zachránili extraligovú príslušnosť. Obsadili deviatu priečku a ročník sa pre nich skončil už vo februári. Odvtedy sa však na Záhorí borili s existenčnými problémami, ktoré výrazne zamotali s ďalšou budúcnosťou. Tá však nakoniec nabrala svetlé kontúry. So spoločnou prípravou by mali Skaličania začať 2. augusta.