Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Sklamaný Školiak vyzdvihol sériu: Reklama na hokej ako hrom

Na archívnej snímke hráč Nitry René Školiak. Foto: TASR - František Iván

V semifinálovej sérii nazbieral tridsaťšesťročný útočník päť kanadských bodov (1+4), hoci v siedmom dueli napriek niekoľkým dobrým príležitostiam nebodoval ani raz.

Nitra 30. marca (TASR) - Hoci sa hokejisti Nitry počas celej sezóny prezentovali atraktívnym hokejom s cieľom získať najjagavejší kov, v konečnom dôsledku im celoročné úsilie stačilo "len" na bronzový stupienok. Banskej Bystrici boli v semifinálovej sérii viac ako vyrovnaným súperom, ale podľa slov Reného Školiaka nevychytali všetky detaily a aj preto sa po siedmom zápase tímovou šatňou niesli len pocity sklamania, smútku a skľúčenosti.



Tridsaťšesťročný útočník prišiel pod Zobor na začiatku februára, no ideálne zapadol do štruktúry nitrianskeho tímu a od začiatku svojho pôsobenia v ňom mu pomáhal úspešnou produktivitou. V semifinálovej sérii nazbieral päť kanadských bodov (1+4), hoci v siedmom dueli napriek niekoľkým dobrým príležitostiam nebodoval ani raz. "Myslím si, že celý zápas sme si hrali svoju hru. Gólom na 1:1 v presilovke o dvoch hráčov sme oživili naše šance na postup do finále. Počas celého zápasu sme boli o niečo lepší, vypracovali si viac gólových šancí. Predĺženie je vabank o šťastí. Spravili sme maličkú chybu a inkasovali. Sklamanie je obrovské, chceli sme ísť potrápiť Košice, ale takto môžeme len pogratulovať súperovi z Banskej Bystrice," povedal po stretnutí sklamaný Školiak.

Počas svojej bohatej kariéry strávil na slovenských klziskách 19 sezón, no vytúžený titul nezodvihol nad hlavu ani raz. Nepodarilo sa mu to ani s Nitrou, s ktorou to mal sľubne rozbehnuté. Po pomerne ľahkom štvrťfinálovom prechode cez Martin sa vicemajster zasekol na Banskej Bystrici a hoci v sérii vždy viedol, ani náskok 3:2 na zápasy mu na postup do finále napokon nestačil. Húževnatý súper čakal a trestal každé jedno menšie zaváhanie Nitry. "Séria bola vynikajúca, medzi divákmi zanechala veľmi dobrý dojem. Verím, že je na čom stavať a nebude len samá kritika na slovenský šport vo všeobecnosti, ale že sa nájdu aj nejaké pozitívne veci. Každý mal snahu, chcel postúpiť do finále. Ani jednému z nás to nemožno uprieť. Za mužstvo môžem povedať, že sme odovzdali stodvadsať percent," dodal.

Podľa skúseného útočníka, ktorý si našiel miesto v tretej nitrianskej formácií pri Marekovi Slovákovi a Henrichovi Ručkayovi, rozhodli v semifinále najmä detaily: "Je to šport a v ňom rozhodujú maličkosti. Keďže sme prehrali 3:4 na zápasy, spravili sme asi viac chýb ako súper. O tom to celé bolo."

Zverenci trénera Antonína Stavjaňu vybojovali pre klub po vlaňajšom striebornom úspechu už tretí bronz v histórii najvyššej súťaže. Medaila má síce svoju cenu, ale pre ambicióznych Nitranov je tá bronzová len slabou náplasťou za rozplynutý sen o titule. V Školiakovi prehĺbil frustráciu aj fakt, že napriek domácemu sklamaniu neprišlo po stretnutí k oceneniu zdolaného tímu bronzovými medailami. "Bola to reklama na hokej ako hrom a tento fakt jej negatívnou bodkou. Novinári rozprávali o predčasnom finále a je smutné, že zo zväzu sa tu po zápase oficiálne nikto neukázal. Je to smiešne. Možno mi za to hrozí pokuta, ale je to výsledok toho, že domáci hokej na Slovensku si zrejme málo vážime," dodal Školiak.