Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Slovák chce bojovať o titul s Nitrou, Košice prestup zamietli

Marek Slovák prišiel do Košíc na začiatku uplynulej sezóny zo Zvolena.

Nitra 3. februára (TASR) - Vedenie hokejového extraligistu HK Nitra prejavilo pred koncom základnej časti snahu získať útočníka Mareka Slováka z Košíc. Ten je však na hosťovaní v Žiline, pričom podľa webového portálu nitra.sme.sk vedenie "oceliarov" posilnenie konkurenta v boji o titul zamietlo.

Marek Slovák prišiel do Košíc na začiatku uplynulej sezóny zo Zvolena. V novom tíme síce bojoval o zisk titulu vo finále práve proti Zvolenčanom, no majstrovských osláv sa nedočkal. Vedenie Košíc ho po preradení na farmu do Bardejova v úvode tohto ročníka poslalo následne na hosťovanie do Žiliny. Slovák však chce hrávať v Nitre, dôvod jeho návratu je jasný. "Lebo chcem hrať s Nitrou o titul," cituje slová 25-ročného hokejistu internetové vydanie denníka SME v nitrianskom regióne.

Návrat pod Zobor po takmer troch rokoch však nebude ľahký. Slovák je hráčom Žiliny na hosťovaní do 30. apríla, pričom vedenie "vlkov" by spoločne s tým košickým muselo súhlasiť s jeho uvoľnením do Nitry. Líder extraligy však v boji o titul konkurenčné mužstvo na druhej priečke tabuľky posilniť nechce. "V jednej chvíli som už bol presvedčený, že to môže vyjsť. Košice si dali podmienky, ktoré Nitra splnila, na čo si zobrali oddychový čas, a potom dali aj tak zamietavé stanovisko," dodal Slovák, ktorého do Nitry lákajú nielen zvesti o dobrej partii či možnosť získal titul, ale aj fakt búrlivej atmosféry domáceho publika.

Prestupové obdobie sa končí v Európe po novom 15. februára, dovtedy majú všetky zainteresované strany čas na možnú dohodu.